În timp ce Trump arată spre laboratoarele chinezești, OMS insistă că noul coronavirus este de „origine naturală” – Coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății, care a cerut Beijingului să ase alăture cercetărilor privind apariția noului coronavirus, a susținut vineri că acesta este „de origine naturală”.

Precizările vin în contextul în care preşedintele american Donald Trump s-a declarat joi convins că noul coronavirus ar fi avut originea într-un laborator de virusologie chinezesc, dar a refuzat să prezinte dovezi, crescând astfel nivelul tensiunilor în relaţia cu Beijingul pe subiectul originii COVID-19.

Plecând din Wuhan în decembrie anul trecut, noul coronavirus a infectat 3,2 milioane de oameni din întreaga lume, provocând cel puțin 230.000 de morți, potrivit AFP.

„În ceea ce privește originea virusului din Wuhan, am ascultat mulți oameni de știință care au studiat acest virus și suntem siguri că este de origine naturală”, a declarat Michael Ryan, director în cadrul OMS.

„Ceea ce este important este să determinăm care a fost gazda naturală a acestui virus. (…) Scopul este să ne asigurăm că putem înțelege bine virusul, că înțelegem modul de transmitere de la animal la om și că înțelegem cum bariera dintre specii animale și umane a fost trecută”, a precizat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *