Inghetata, desertul vedeta al sezonului cald: 3 Motive pentru care sa o consumi fara griji

Ne place vara si o asteptam cu nerabdare in fiecare an pentru ca ne permite sa petrecem mai mult timp in natura, dar si pentru faptul ca ne ofera posibilitatea de a ne bucura de o serie de alimente si deserturi absolut delicioase, pe care nu obisnuim sa le consumam in sezonul rece. Odata cu vara insa vin si temperaturile ridicare ce ne pot crea cu mare usurinta disconfort, astfel ca ne vedem nevoiti sa gasim tot soiul de solutii care mai de care mai eficiente pentru a ne racori. Astfel, de cele mai multe ori, primele soltuii pe care le luam in calcul sunt acelea de a consuma bauturi reci sau mult indragita inghetata. Nu mai reprezinta niciun fel de secret insa faptul ca de cele mai multe ori alegem cea de-a doua varianta, pentru ca gustul acesteia este de-a dreptul irezistibil.

Nu de putine ori insa, evitam sa o consumam dupa bunul plac din teama de a nu ne ingrasa, fara a tine insa cont de faptul ca in realitate, aceasta este unul dintre cele mai prietenoase deserturi cu dietele si aduce totodata si o multime de beneficii despre care nu stiai. Iata asadar cateva motive pentru care sa consumi irezistibila inghetata cu incredere, ori de cate ori ai ocazia!

Are un gust unic si irezistibil

Daca am fi pusi in situatia de a alege un motiv pentru care indragim inghetata, cu certitudine acel ar fi faptul ca aceasta are un gust absolut delicios, ce nu se compara cu nimic altceva. Mai mult decat atat, in prezent, producatorii renumiti de inghetata ne intampina cu o gama larga de sortimente, incat cu greu ne putem decide daca ne-o dorim pe cea de ciocoloata, pe cea de vanilie sau pe cele ce dispun de alte arome, care mai de care mai delicioase.

Este un desert prietenos cu dietele

Majoritatea regimurilor alimentare la care apelam in general ori de cate ori ne vedem cu cateva kilograme in plus, permit consumul cu moderatie de inghetata, pentru ca aceasta nu are un continut atat de ridicat de zahar si exista chiar sortimente care nu dispun deloc de el. Astfel, nu gresim absolut deloc daca spunem ca inghetata este unul dintre cele mai prietenoase deserturi cu dietele, care nu iti va da in niciun fel rezultatele peste cap. 

Iti da energie si te ajuta sa te racoresti

Tot pe lista avantajelor acestui desert se regaseste si faptul ca ne ofera un plus de energie si ne ajuta sa ne racorim rapid, chiar si in cele mai toride zile de vara. Acest lucru se datoreaza faptului ca ingetata are in componenta sa o serie destul de larga de nutrienti importanti (Vitaminele A,C,D,E si o parte din complexul de vitamine B), astfel ca daca vei consuma o inghetata, in special in prima parte zilei, te vei putea bucura nu doar de un gust deosebit, dar si de un boost important de energie, pentru intreaga zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *