Interzis pentru cei vaccinați cu ambele doze. Situație fără precedent în Europa. Cum s-a ajuns aici – Capital

Vaccinați, dar n-au voie în Europa. Pățania unor soți din Nigeria

Cuplul, și milioane de alți oameni vaccinați printr-un efort susținut de ONU, s-au trezit în situația în care nu pot intra pe teritoriul multor țări deoarece acestea nu recunosc versiunea vaccinului fabricat în India, special pentru călătorii.

Deși vaccinul produs de AstraZeneca a primit undă verde în Europa, varianta AstraZeneca produsă în India nu a primit aprobarea.

Autoritățile de reglementare din UE au declarat că AstraZeneca nu a finalizat documentele necesare privind vaccinul produs în India, documente care ar trebui să includă detalii despre practicile de producție și standardele de control al calității fabricii unde sunt produse dozele de vaccin.

Mișcarea Uniunii Europene, discriminatorie

Cu toate acestea, unii experți spun că mișcarea Uniunii Europene este una discriminatorie și neștiințifică, subliniind că Organizația Mondială a Sănătății a inspectat și aprobat fabrica.

Oficialii din domeniul sănătății spun că situația nu numai că va complica călătoriile și va frustra economiile fragile, dar va submina și încrederea în vaccinuri, părând să eticheteze unele vaccinuri sub standard, notează The World.

Din ce în ce mai multe relaxări de restricții

Pe măsură ce acoperirea vaccinării crește în Europa și în alte țări bogate, autoritățile dornice să salveze sezonul turistic de vară relaxează din ce în ce mai mult restricțiile.

La începutul acestei luni, Uniunea Europeană a introdus certificatul digital COVID-19, care permite rezidenților UE să se deplaseze liber în blocul comunitar, atâta timp au fost vaccinați cu unul dintre vaccinurile anti-coronavirus autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului sau au dovada unui test negativ sau că s-au recuperat recent din boală.

În timp ce SUA și Marea Britanie rămân în mare parte închise vizitatorilor externi, certificatul UE este văzut ca un model potențial pentru călătorii în perioada COVID-19 și o modalitate de a stimula economiile.

Vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană sunt Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Printre acestea nu se numără vaccinul AstraZeneca produs în India sau multe alte vaccinuri precum cele din China și Rusia.

Țările membre Uniunii Europene au posibilitatea să aplice propriile reguli pentru călătorii din interiorul sau din exteriorul blocului comunitar. Având în vedere că regulile lor variază, călătorii sunt, de multe ori, confuzi.

Țări precum Belgia, Germania și Elveția permit intrarea pe teritoriul țării lor a persoanelor care sunt vaccinați cu vaccinuri care nu au fost aprobate de UE, în timp ce țări precum Franța și Italia, nu.

Dr. Ifeanyi Nsofor aștepta cu nerăbdare vacanța de vară

După un an greu de muncă în timpul pandemiei de la Abuja, Nsofor și soția sa așteptau cu nerăbdare o vacanță europeană împreună cu cele două fiice ale lor, admirând poate Turnul Eiffel din Paris sau făcând turul Salzburgului din Austria.

Nsofor a menționat că vaccinul pe care l-a primit a fost autorizat de OMS pentru utilizare de urgență și a fost furnizat prin COVAX, programul susținut de ONU pentru a oferi vaccinuri în colțurile sărace ale lumii. Aprobarea OMS a inclus o vizită la fabrica Serum Institute of India pentru a se asigura că a avut bune practici de fabricație și că standardele de control al calității au fost îndeplinite.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *