Intretinere teren sportiv pentru confortul jucatorilor

intretinere teren sportiv

Orice teren de fotbal, indiferent de tipul sau, necesita intretinere constanta a gazonului pe tot parcursul anului, pentru ca acesta sa nu-si piarda calitatile. Gazonul natural trebuie intretinut pentru a mentine cele mai bune caracteristici pentru joc. Suprafata gazonului trebuie sa-si mentina frumusetea, starea optima si siguranta campului prin intretinere regulata. In caz contrar, isi va pierde aceste calitati, creand disconfort fotbalistului. Un teren de fotbal natural presupune investitii si costuri de intretinere in timp real, mai mult decat o suprafata sintetica. Gazonul natural are o durata de viata mai lunga, daca este intretinut corespunzator. De aceea este bine sa apelezi la firma de intretinere teren sportiv SportsFields, daca doresti sa beneficiezi de performante optime pe o perioada mai lunga de timp.

Intretinerea teren sportiv cu gazon natural

Intretinerea gazonului natural este necesara pentru a asigura calitatea jocului, longevitatea terenului de fotbal, siguranta, estetica terenului. De asemenea, daca un teren de fotbal natural este intretinut corespunzator, clientul va amortiza mult mai repede investitia si va avea, de asemenea, sportivi multumiti. Pentru ingrijirea gazonului natural, este necesar sa inchei un contract de intretinere teren sportiv, intrucat fiecare iarba are propriile caracteristici, care trebuie luate in considerare la efectuarea intretinerii acesteia. Intretinerea gazonului natural ii prelungeste durata de viata.

Intretinerea saptamanala a gazonului consta in indepartarea resturilor aduse de vant pe suprafata de joc, cosirea gazonului,  nivelarea suprafetei etc. Iarba naturala are nevoie sa fie fertilizata si udata si de asemenea, completata acolo unde s-au format goluri. Cosirea gazonului asigura mentinerea suprafetei in stare perfecta, iar depunerile sunt indepartate. Este posibil sa creasca buruieni, in special pe marginile terenului. Cel mai bine este sa fie indepartate complet manual, avand grija sa nu se deterioreze baza. Buruienile pot fi, de asemenea, distruse de erbicide biodegradabile pe vreme potrivita ( vreme uscata si insorita – cel putin trei zile). De doua-trei ori pe an, muschiul si buruienile trebuie indepartate pentru a preveni cresterea vegetatiei pe suprafata terenului sportiv. 

Intretinere teren sportiv – Deseuri organice si anorganice

Toamna, frunzele de la copacii sau tufisurile din jur pot cadea pe terenul sportiv. Daca nu sunt indepartate in timp util, acestea devin inglobate in gazonul terenului si se descompun in timp. Acest lucru poate afecta negativ permeabilitatea la apa a stratului de acoperire, deoarece contamineaza iarba. Prin urmare, este important sa elimini astfel de deseuri cat mai repede posibil. O atentie deosebita trebuie acordata deseurilor aruncate de om, cum ar fi sticla, conserve, ambalaje, pahare de plastic, mucuri, artificii, guma de mestecat etc. care trebuie indepartate. In jurul terenului de joc trebuie plasate suficiente cosuri de gunoi. De asemenea, se recomanda instalarea unui covoras pentru picioare la intrarea pe teren, pentru a nu transporta noroi pe terenul de joc.

Vezi toate informatiile pe https://sportsfields.ro/intretinere-terenuri-de-sport-naturale/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *