Iohannis a discutat cu liderul unui partid politic despre posibilitatea ca PSD-ALDE să boicoteze referendumul – surse

Ludovic Orban a discutat, miercuri, la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis nu doar despre strategia la referendumul pe justiţie, ci şi despre posibilitatea ca PSD-ALDE să boicoteze demersul în ziua alegerilor europarlamentare, respectiv 26 mai, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.


Imaginea articolului Iohannis a discutat cu liderul unui partid politic despre posibilitatea ca PSD-ALDE să boicoteze referendumul - surse

Iohannis a discutat cu liderul unui partid politic despre posibilitatea ca PSD-ALDE să boicoteze referendumul – surse

Sursele citate au precizat că la întrevederea liderului liberalilor cu şeful statului, care a început în jurul orei 12.00 şi a durat aproximativ o oră, cei doi au discutat şi despre subiecte naţionale de actualitate, despre alegerile europarlamentare.

De asemenea, discuţiile au vizat şi riscul ca alianţa guvernamentală să boicoteze demersul lui Klaus Iohannis de a declanşa un referendum pe justiţie în aceeaşi şi cu alegerile pentru PE, acţiune care ar putea duce la neîntrunirea cvorumului de participare şi implicit a pragului de validare.

Anterior, discuţii pe marginea unui posibil boicot al coaliţiei de guvernare la referendum au avut loc şi între liberali, au adăugat sursele menţionate.

Orban şi Iohannis au avut o întrevedere şi marţea trecută, zi în care şeful statului a făcut anunţul că este „aproape” hotărât să declanşeze un referendum pentru data de 26 mai.

Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, la Cotroceni, ora 17.00, cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar, unul dintre reprezentanţi anunţând că discuţiile vor viza referendumul pe justiţie.

Preşedintele Iohannis a avut, marţi, consultări cu reprezentanţii societăţii civile pe tema organizării unui referendum pe justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, respectiv 26 mai.

Ulterior întrevederii reprezentanţii societăţii civile au declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis va convoca „în mod cert” referendum pe Justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, fiind „nu aproape, nu posibil”, ci hotărât în acest sens

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *