Iohannis bagă zâzanie în PSD. Dragnea și Dăncilă, atacați din interior | NEWS 2.0

Ministrul Finanţelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, i-a atacat, miercuri seara, la Antena 3, pe Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. Primului i-a reproşat excesul de diplomaţie, în timp ce pe preşedintele PSD îl acuză că nu dă răspuns pe măsură la atitudinea lui Iohannis.

“Doamna prim ministru este un diplomat, o urmăream cu admiraţie şi nu am chestia asta să perii pe cineva… Spune lucrurilor pe nume, dar totuşi este foarte diplomată. Eu, în schimb, m-am cam săturat de această diplomaţie şi deja o iau ca pe o ofensă din partea domnului preşedinte, care îşi permite deja prea mult. Acum o iau şi personal când spune că e un buget al ruşinii, că am măsluit cifre, că am ascuns, că am furat… Dacă este atât de sigur pe domnia sa că va avea un nou mandat, de ce nu-şi pune pe masă astăzi demisia şi să spună aşa: “Eu sunt convins că aşa este, ca mine! Dacă e ca mine, să plece ministrul de Finanţe, dar dacă este cum spune Guvernul, pleacă domnul preşedinte”. Lecţia asta despre economie să o dea cui vrea domnia sa (Klaus Iohannis, n.r), dar deja sare calul. Am făcut apel la dialog, la o comunicare normală şi de bun simţ şi nu cred că îşi doreşte să vadă ce înseamnă cu adevărat o replică din partea mea. Noi, PSD-ul, facem o mare greşeală că nu răspundem pe măsură. Răspunsul calm nu există, pentru că uitaţi ce se întâmplă”, a declarat Teodorovici.

Potrivit şefului de la Finanţe, din cauza faptului că bugetul de stat nu a fost promulgat, autorităţile locale pierd în fiecare lună 300 de milioane de lei, în timp ce pe plan extern România este afectată când vine vorba despre împrumuturi. Teodorovici a menţionat, totodată, blocarea bugetului poate să afecteze “absolut tot” subliniind, totodată, că primăriile bogate pierd mai mulţi bani decât cele sărace.

 

 

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *