Alertă printre români. Iohannis provoacă haos. Oamenii rămân fără slujbe | NEWS 2.0

Decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019 poate avea consecinţe dezastruoase pentru mii de români. Este vorba despre cei care au fost angajaţi ca ucenici şi pentru care angajatorii primesc câte 2.250 de lei de la stat. Sumele respective nu mai pot fi alocate fără un buget în vigoare, aşa că ucenicii îşi pot pierde locuri de muncă. 

”Problema este că nu putem încheia convenţii noi până la apariţia bugetului. Acest lucru ne duce şi la o slabă absorbţie a fondurilor europene, pentru că principiul aici e de a deconta din bugetul de stat. Nu putem califica personal şi nici nu putem creea locuri de muncă noi. Eu zic că vom avea Buget în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Muncii, Marius  Budai, la Antena 3. Întrebat dacă a încercat un dialog cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema bugetului, ministrul Muncii a declarat că nu îşi permite personal să discute cu acesta, lucru de care se ocupă prim-ministrul. ”Eu cred că vom avea buget în cel mai scurt termen. Nu îmi permit să discut eu personal cu domnul preşedinte. Doamna premier poartă discuţiile”.  Budăi a continuat: ”Pentru a pune adevărul în matca lui, vă spun că nu putem crea convenţii noi, locuri de muncă noi. Nu aş vrea să panicăm oamenii, dar nici mediul de afaceri care are convenţii încheiate cu Ministerul Muncii, prin Agenţia Naţională a Ocupării Forţei de Muncă, dar nu putem încheia noi convenţii cu angajatorii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă, după decizia Curţii Constituţionale de respingere a sesizării referitoare la neconstituţionalitatea Bugetului de stat 2019.Iohannis susţine că decizia de astăzi a CCR demonstrează încă o dată că PSD legiferează nu doar imoral şi prost, dar şi neconstituţional.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *