Ion Țiriac, despre descalificarea lui Novak Djokovic: “Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer” – Tenis

US Open și-a pierdut principalul favorit după un incident regretat de liderul mondial, iar Ion Țiriac a comentat în stilu-i propriu eliminarea lui Novak Djokovic de la Flushing Meadows.

Despre lovirea cu mingea a unui arbitru

“Nu e pentru prima oară când un arbitru e lovit de o minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior (n.r. Stefan Edberg), servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare.

Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu «warning». El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci” – Ion Țiriac, pentru gsp.ro.

Djokovic nu trebuia eliminat, US Open nu are un megastar

“Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este.

Nu cred că Djokovic merita să fie eliminat, în special într-un turneu unde ăștia n-au un megastar. E Serena Williams, dar în rest nu e nimeni acolo” – Ion Țiriac.

S-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer?

“Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!

Ceea ce e interesant e că un judecător independent (n.r. – supervizorul turneului) spune «gata, s-a terminat!» Terminându-se treaba asta, ei au furat de la US Open cel puțin 30% din valoarea turneului”, a completat Ion Țiriac.

S-ar putea să te intereseze și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *