Iranul respinge acuzațiile potrivit cărora s-ar afla în spatele atacurilor din Arabia Saudită – International

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Mousavi, a respins duminică acuzațiile Statelor Unite, potrivit cărora Teheranul s-ar fi aflat în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă, care au vizat rafinării din Arabia Saudită, scrie Mediafax, citând Reuters.

Mousavi a declarat că acuzațiile Washingtonului sunt „fără rost”.

Declarația acestuia vine la scurt timp după ce un comandant al Gardienilor Revoluției din Iran a declarat că bazele militare și aeronavele Statelor Unite din regiune se află în raza de acțiune a rachetelor balistice iraniene, iar Republica Islamică Iran este pregătită pentru un „război total”.

Declarațiile oficialilor iranieni au fost făcute în contextul în care Statele Unite au acuzat Iranul că a efectuat atacurile asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, amplificând conflictele din Orientul Mijlociu.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă. Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, a declarat că gruparea revendică atacurile.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că s-ar afla în spatele atacurilor cu drone de sâmbătă dimineață din Arabia Saudită și a acuzat Teheranul că mimează diplomația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *