Israel: Bilanț record de cazuri de coronavirus – 11.978 – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În Israel a fost raportat miercuri un bilanț record de cazuri de coronavirus – 11,978, cel mai ridicat număr zilnic de la începutul pandemiei și până acum, scrie Jerusalem Post.

Numărul pacienților în stare gravă a crescut, de asemenea, ajungând la 125. În ziua precedentă, erau 117 astfel de pacienți.

Aproximativ 6,6% din cele 190.000 de teste PCR procesate marți au dat un rezultat pozitiv, în condițiile în care țara a continuat să înregistreze probleme de supraaglomerare severă la stațiile de testare.

Din acest motiv, mai mulți oficiali guvernamentali și din domeniul sănătății au declarat în ultimele zile că politica de testare ar urma să se schimbe pentru a diminua cererea de teste PCR și a le rezerva pentru cei care au mai multă nevoie, cum ar fi persoanele considerate cu risc ridicat de a dezvolta simptome grave.

Pentru alte persoane posibil infectate, autoritățile au luat în considerare posibilitatea de a permite utilizarea testelor antigenice sau chiar a testelor la domiciliu. Noile reguli ar urma să fie anunțate în cursul zilei de miercuri.

La vârful valurilor anterioare, Israelul a avut sute de pacienți cu forme severe. În timp ce Omicron pare a fi în general mai blând în ceea ce privește simptomele, având în vedere gradul său ridicat de infecțiozitate, experții în sănătate se așteaptă ca un număr similar de pacienți în stare gravă să fie, de asemenea, atins și chiar depășit în acest val.

Israelul, ce are o populație de 9,2 milioane de locuitori, a administrat până acum 16,8 milioane de doze de vaccin. Recent, autoritățile din această țară au aprobat administrarea dozei a patra persoanelor peste 60 de ani sau imunocompromise.

spot_imgspot_img