„Jeanne du Barry”, cel mai nou film cu Johnny…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Jeanne du Barry”, povestea fascinantă a curtezanei care a scandalizat anturajul regelui Ludovic al XV-lea, ajunge în cinematografe din 10 noiembrie, distribuit de Independenţa Film. Filmul marchează reîntoarcea lui Johnny Depp pe marile ecrane, costumat în monarh, alături de regizoarea filmului, Maïwenn, în rolul favoritei.


„Jeanne du Barry” a deschis ediţia din acest an a festivalului de la Cannes, unde a avut parte de ovaţii şi cronici pozitive.

Jeanne Vaubernier, fiica unei familii sărace, îşi foloseşte frumuseţea şi inteligenţa pentru a-şi depăşi condiţia socială. Prin intermediul iubitului ei, Contele du Barry, şi a Ducelui de Richelieu, Jeanne este prezentată regelui Ludovic al XV-lea. Inevitabilul se întâmplă şi Regele se îndrăgosteşte de ea, descoperind pofta de viaţă. Jeanne devine favorita oficială, iar scandalul la curte nu întârzie să apară.

Fascinată de destinul femeii care a cucerit inima regelui Ludovic al XV-lea şi a rămas în istorie ca ultima favorită oficială a monarhului francez, Maïwenn i-a studiat biografia lui Jeanne Vaubernier de-a lungul anilor şi între 2016 – 2019 s-a dedicat în totalitate scrierii scenariului.

„Este greu să te detaşezi de un „clasic” biopic când iubeşti atât de mult un personaj. Dacă am ales să concentrez povestea pe relaţia dintre Jeanne şi Ludovic al XV-lea, a fost pentru că asta a condus la căderea ei. Tot ce a urmat plecării de la Versailles este rezultatul direct al aceastei perioade din care ea iese cu o etichetă de care nu va scăpa niciodată: amanta regelui. Cu toate acestea, sunt convinsă că ea merita mai mult. De aceea fac aluzie la copilăria, tinereţea ei şi ce se întâmplă după moartea regelui. O carte deosebit de marcată printre toate cele citite este cea scrisă de fraţii Goncourt – cu totul, gratuit incriminatorie. Este interesant de observat că, cu cât a trecut timpul, cu atât mai elogioase au devenit portretele lui Jeanne”, spune Maïwenn, regizoarea şi actriţa principală a filmului.

Johnny Depp a fost ales pentru rolul regelui Ludovic al XV-lea după ce mai întâi au fost ofertaţi doi actori francezi, primul refuzând să citească scenariul, iar cel de-al doilea renunţând din cauza unor probleme de sănătate. Ulterior, Maïwenn şi-a îndreptat atenţia către actori de peste ocean, primul pe lista ei de favoriţi fiind Johnny Depp, care a acceptat rolul imediat.

„L-am vrut în acest rol în primul rând pentru că, pur şi simplu, am fost o mare admiratoare a muncii sale de-a lungul timpului. Şi, de asemenea, pentru că acest rol, care este mai mult despre priviri şi tăceri decât despre cuvinte, părea pentru el, avea ceva rolurile jucate în trecut –  Edward Scissorhands sau Benny & Joon – şi din emoţia care iese la iveală de fiecare dată. Există ceva din Buster Keaton în Johnny. În fine, am simţit în el latura romantică a personajului, aspectul său hipersensibil corespundea lui Ludovic al XV-lea din filmul meu”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img