Joachim Low, impresionat de tricolori: “România are mulţi jucători foarte tehnici” – Fotbal

0
1

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Low, a declarat, sâmbătă, că România, adversara sa de duminică, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, are mulţi jucători tehnici şi s-a arătat impresionat de calitatea mijlocaşilor români.

”România este o echipă diferită ca stil faţă de Islanda. Islanda este o echipă foarte defensivă, în timp ce România joacă mai mult pe atac, a marcat 12 goluri în ultimele sale patru jocuri. Defensiva noastră se va confrunta cu o provocare diferită duminică. România are mulţi jucători dotaţi tehnic, care ţin mingea la picior. Am fost foarte impresionat de mijlocul echipei României. Sunt foarte periculoşi în faţă şi au mari calităţi ofensive”, a spus Low, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti.

Low nu s-a arătat pe deplin mulţumit în legătură cu jocul echipei sale în meciul cu Islanda, primul din actuala campanie, câştigat cu 3-0.

”În repriza secundă, puteam juca mai bine în anumite zone. Privind către adversarele de la EURO 2020, avem nevoie de mai multă stabilitate. Având în vedere timpul scurt care a rămas, am făcut multe lucruri bune, dar nu sunt pe deplin satisfăcut”, a spus Low.

Tehnicianul a precizat că nu va putea conta în meciul de duminică pe fundaşul Niklas Sule, rămas acasă din cauza unei accidentări, în timp ce Goretzka şi Sane sunt incerţi. Goretzka are probleme la gambă, în timp ce Sane e accidentat la coapsă.
Low a comentat şi absenţa lui Toni Kroos, subliniind că are cu cine să-l înlocuiască, la fel cum s-a întâmplat şi în meciul cu Islanda.

Selecţionerul Mannschaft s-a referit şi la faptul că portarul Manuel Neuer a împlinit sâmbătă 35 de ani: ”I-am cântat La Mulţi Ani dimineaţă. A avut o carieră incredibilă. În acest moment pare a fi în vârf de formă, nu are probleme cu accidentările. Portarii, în general, au mai mulţi ani ca profesionişti decât jucătorii de câmp, aşa că sunt de părere că încă mai are câţiva ani la echipa naţională”.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte selecţionata Germaniei, duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Rezultatele înregistrate joi în Grupa României:

Germania – Islanda 3-0
Liechtenstein – Armenia 0-1

Vor avea loc duminică:

Armenia – Islanda (ora 19:00)
Macedonia de Nord – Liechtestein (ora 21:45)
România – Germania (ora 21:45) / LiveText pe HotNews.ro.

Clasament Grupa J:

1 Germania 3 puncte (3-0)
2 Romania 3 (3-2)
3 Armenia 3 (1-0)
4 Macedonia de Nord 0 (2-3)
5 Liechtstein 0 (0-1)
6 Islanda 0 (0-3).

La Campionatul Mondial din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.​

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here