UPDATE Activitatea Clubului Bamboo, suspendată pentru o petrecere într-un cort construit ilegal. Radu Mihaiu: Nu vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum / DSP analizează suspendarea activității și pentru clubul Loft – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat, sâmbătă, că activitatea clubului Bamboo a fost suspendată, după ce a organizat o petrecere într-un cort construit fără autorizație pe un sit arheologic protejat. ”Nu vor organiza petreceri ilegale acolo. Nu vor funcționa fără autorizație. Nu vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum”, a scris edilul pe Facebook. Poliția Capitalei a anunțat că firma care administrează clubul a fost amendată cu 30.000 de lei. Aceeași amendă a fost primită și de clubul Loft, iar DSP „analizează măsura de suspendare a activității”.

UPDATE 00.50 Poliția Capitalei a anunțat că în urma controalelor au fost date amenzi de câte 40.000 de lei pentru două localuri din Sectoarele 2 și 1. Surse judiciare spun că este vorba despre cluburile Bamboo și Loft. În cazul clubului Loft din Parcul Herăstrău, „având în vedere că a mai fost sancționat, este analizată de către Direcția de Sănătate Publică și măsura de suspendare a activității”.

Controalele au fost făcute de către polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Secției 7 Poliție , împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov și Poliția Locală.

  • „În seara asta la Bamboo: Poliția Română, Poliția Locală, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de investigare a criminalității economice. Nu ne jucăm, legea e lege pentru toți.
  • Sancțiuni aplicate: amendă și suspendarea activității.
  • Una dintre cele mai mari probleme a României e că unii se cred mai cu moț. Înșurubații politici, sponsorii rețelelor de influență și alți bișnițari conectați la cine trebuie, operează fățiș în afara legii. Pentru că pot. Pentru că li s-a permis. Pentru că au ajuns să creadă că au moștenit țara întreagă și pe noi toți ceilalți la pachet.
  • Eu nu permit așa ceva.
  • Zilele trecute Poliția Locală a descoperit că la fostul club Bamboo se construiește un cort deși nu au autorizație. Nici nu aveau cum să aibă, spațiul respectiv e sit arheologic protejat și nu se poate construi pe el nimic. Au documentat cazul și au formulat o plângere penală, conform procedurilor. Totuși, povestea nu s-a terminat aici. Au continuat. Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei.
  • Joi eram pe teren și fiind în zonă am zis să verific personal ce se întâmplă. Nu mi s-a permis accesul. Ieri dimineață am revenit, alături de Poliția Română și Poliția Locală. Și-au organizat un cort cu mese, lumini, inclusiv candelabre. Administratorii nu au fost de găsit. Nu putea nimeni de acolo să explice ce se întâmplă. Tăceau mâlc și dădeau din umeri.
  • Azi au dat drumul la petrecere, dar eram pregătiți. Toate instituțiile cu competențe pe zona de activitate din acest caz fuseseră alertate. S-a aplicat legea la virgulă. Și s-a suspendat activitatea.
  • NU vor organiza petreceri ilegale acolo. NU vor funcționa fără autorizație. NU vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum. Dacă vor să deschidă ceva, orice, acolo sau oriunde, trebuie să respecte procedurile în vigoare. Altfel nu se poate”.
spot_imgspot_img