Jocul schimbărilor în funcții, pe prietenii. Ministrul Drulă i-a dat o lovitură dură Alinei Gorghiu – Capital

Mihaela „Bubu” Calescu de la PNL Timiș a fost schimbată de USR de la şefia Administraţiei Canalului navigabil Bega. Decizia a provocat o mare supărare printre liberali, în special senatoarei Alina Gorghiu. Calescu a fost înlocuită cu Doru Creţ, un amic al ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, explică Debanat.

În locul lui Calescu a fost numit Doru Creţ. Acesta este manager cultural şi organizator de evenimente nautice, membru fondator al Iniţiativa Timişoara, preşedinte al West Yaht Club. Creţ nu este membru USR, dar este amic cu Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Înainte de-a ajunge director general, Creţ a făcut parte din Consiliul de Administraţie al regiei.

Aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, Administraţia Canalului navigabil Bega este o regie mai puţin cunoscută publicului larg şi al cărei obiect de activitate este destul de incert, fiind un loc de sinecuri pentru membri de partid, susține sursa citată. Salariile nu sunt de neglijat, directorul general având peste 15.000 de lei brut, pentru ca un membru în CA să plece acasă lunar cu 2.700 de lei.

Cine este protejata Alinei Gorghiu

Odată cu venirea PNL la putere, în funcţia de director general al regiei a fost numită Mihaela “Bubu” Calescu. Până în urmă cu aproape două săptămâni, ea a fost membră în Consiliul de Administraţie la SC Pieţe, de unde a fost mutată în CA la SC Horticultura. De la şefia Administraţiei Canalului navigabil Bega ea a fost însă schimbată chiar în urma demersului ministrului Cătălin Drulă, provocând o mică dramă în PNL Timiş. Calescu este o protejată a senatoarei Alin Gorghiu, cea care a fost de altfel foarte iritată de această schimbare, mai ales că liberalei nu i s-a dat nici măcar un post de director adjunct, a comentat sursa menționată.

Acesta este prima schimbare a unui liberal de la conducerea unui serviciu deconcentrat cu un om susţinut de USR PLUS. Deşi programată de mult timp, liderii PNL Timiş au refuzat până acum o discuţie cu omologii din USR PLUS pe tema serviciilor deconcentrate. Cu foarte mici excepţii, acestea sunt conduse acum de PSD-işti şi PNL-işti, precum în perioada USL.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *