Joe Biden după votul din Camera Reprezentanţilor: Îndemn Senatul să îmi trimită rapid acest pachet, astfel încât să îl pot promulga

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele american Joe Biden afirmă că adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a proiectelor de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel şi regiunea Indo-Pacific transmite un „mesaj clar” despre leadership-ul american în lume, relatează CNN.

Joe BidenFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Astăzi, membrii ambelor partide din Camera Reprezentanţilor au votat pentru a promova interesele noastre de securitate naţională şi pentru a trimite un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american pe scena mondială. În acest punct critic de răscruce, ei s-au unit pentru a răspunde apelului istoriei, adoptând o legislaţie urgentă privind securitatea naţională pentru care am luptat luni de zile pentru a o asigura”, a precizat Biden într-un comunicat, scrie News.ro.

„Îndemn Senatul să îmi trimită rapid acest pachet de măsuri, astfel încât să îl pot promulga şi să putem trimite rapid arme şi echipamente în Ucraina pentru a răspunde nevoilor urgente de pe câmpul de luptă”, a adăugat președintele american.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, sâmbătă, un pachet de ajutor cheie de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi regiunea Indo-Pacific.

Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc chiar marţi.

spot_imgspot_img