Jucătoarele și jucătorii de fotbal din Australia vor fi plătili în mod egal – International

Femeile din fotbal care joacă pentru echipa națională a Australiei vor câștiga la fel ca omologii lor de gen masculin, potrivit unei înțelegeri dezăluite miercuri, considerată un pas major în lupta pentru egalitatea de gen, scrie France 24.

Conform unui nou sistem centralizat de contracte, anunțat de Federația pentru Fotbal a Australiei, starurile Matildas, printre care Sam Kerr și Ellie Carpenter, vor primi aceleași sume ca Aaron Mooy sau Mat Ryan. De asemenea, ele vor avea acces la călătorii internaționale clasa business, la fel ca bărbații.

“Fotbalul este jocul tuturor, iar acest nou acord colectiv este un alt pas imens spre asigurarea unei vieți în care avem parte de valorile egalității, ale incluziunii și oportunității”, a declarat președintele FFA, Chris Nikou.

Sub acest nou acord de patru ani, Socceroos și Matildas vor primi un procent de 24% din veniturile echipei naționale, crescând cu un procent în fiecare an. Cu alte cuvinte, cu cât joacă mai bine, cu atât vor fi plătiți mai bine. Din această sumă, jucătorii au promis că 5% va merge către echipele națioanle de juniori, garantând un minin de investiție pentru generațiile viitoare.

Directorul sindicatului Professional Footballers Australia, John Didulica, a numit acest acord “unic în lumea fotbalului”.

“Acordul se bazează pe principiile parteneriatului, egalității și investiției. Jucătorii de azi investesc în viitorul fotbalului australian pentru că ei cred în acest joc și au încredere unul în celălalt”, a afirmat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *