Jumătate dintre persoanele nevaccinate din SUA au acest lucru în comun – Capital

Cercetătorii au descoperit că dintre cei care nu sunt încă vaccinați, aproape jumătate nu se vor vaccina niciodată. Potrivit sondajului, 46% dintre persoanele nevaccinate spun că „în mod sigur vor primi un vaccin”, în timp ce 29% spun că probabil nu vor fi vaccinate.

Motive de îngrijorare în SUA

Dintre cei care au declarat că nu se vor vaccina, 75% spun că au „puține sau deloc îngrijorări” privind infecția cu COVID-19.

Aatele arată însă că ar putea exista motive de îngrijorare. Un studiu recent a constatat că persoanele nevaccinate au fost mult pasibile de a fi spitalizate în 2021. Realizat de Cleveland Clinic, studiul a constatat că 99% dintre pacienții spitalizați cu COVID în primele patru luni ale anului nu erau vaccinați complet.

Rezultatele sondajului AP-NORC au arătat că doar 7% dintre cei care au răspuns spun că vor primi cu siguranță un vaccin COVID la un moment dat și 15% spun că, probabil, se vor vaccina.

Anunţul CDC

Mai mult de jumătate din populația adultă din Statele Unite a fost complet vaccinată, conform datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Datele se referă la persoanele vaccinate cu două doze Moderna sau Pfizer/BioNTech, precum şi cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson până la data de 1 iunie.

În total, peste 168 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, mai mult de 135 de milioane sunt complet vaccinate, a informat CDC.

Experții observă că, cu cât oamenii așteaptă mai mult pentru a se vaccina, cu atât sunt mai multe șanse ca virusul să sufere mutații și să se răspândească. CDC a anunțat recent că varianta Delta, B.1.617.2., este una care provoacă îngrijorare”.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *