Jurnalistul Roman Protasevici este în detenție la Minsk, spune Ministerul de Interne, deși mama bloggerului a primit informații că acesta ar fi în spital – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Jurnalistul și bloggerul belarus, Roman Protasevici, care a fost reținut când avionul Ryanair de la Atena la Vilnius a fost forțat să aterizeze duminică la Minsk, este ținut într-o închisoare din capitala Belarusului, a declarat luni ministerul de interne, relatează Reuters. Asta, deși mama jurnalistului belarus a primit informații neoficiale că fiul ei a fost internat în spital din cauza unor probleme cardiace, relatează Belamova, potrivit Meduza.

UPDATE 21.55: Mama lui Roman Protasevich a spus că, potrivit informațiilor neconfirmate, fiul ei a fost găsit într-unul din spitalele din Minsk. Starea sa este critică – [are] probleme cardiace”, a scris Belamova pe 24 mai.

Ministerul a adăugat că el nu s-a plâns de probleme de sănătate.

Minskul a trimis un avion de război pentru a escorta un avion Ryanair care zbura din Atena spre Vilnius duminică, motivând o alertă cu bombă care s-a dovedit falsă odată ce avionul a făcut o aterizare neprogramată în Belarus, unde autoritățile l-au arestat pe Protasevici, un jurnalist critic al liderului belarus Alexander Lukașenko.

Anterior, lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a spus că locul în care se află jurnalistul disident rămâne necunoscut după ce a fost scos dintr-un avion de pasageri Ryanair care a fost forțat să aterizeze duminică la Minsk.

Mai mult, potrivit acesteia, este foarte probabil ca el să fie torturat în acest moment.

”Încă nu știm unde este (Protasevici) și în ce stat. Există o mare probabilitate ca el să fie supus torturii de către serviciile speciale chiar în acest moment”, a declarat Svetlana Tihanovskaia reporterilor din Vilnius.

spot_imgspot_img