Orban a anunțat că punctul de pensie ar urma să crească până la finalul anului – Capital

Președintele PNL, Ludovic Orban, vine cu vești bune pentru toți românii. Acesta a anunțat că partidul pe care îl conduce își dorește ca punctul de pensie să crească până la finalul acestui an.

Totodată, el a mai subliniat faptul că în momentul de față se lurează la reforma pensiilor, obiectul principal al Guvernului fiind acela de a elimina inechitățile din sistemul de pensii din întreaga țară.

Un exemplu dat de liderul PNL este faptul că cei care au ieșit la pensie înainte de anul 2000 au pensii mult mai mici față de cei care au ieșit la pensie în 2020, iar exemplul este valabil în mai multe cazuri.

„Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformelor e acela de a elimina inechitățile în sistemul de pensii din Romînia. La contribuții egale de exemplu dacă un om a ieșit la pensie în 1998 are pensia mai mică față de unul care a ieșit la pensie în 2020. Chiar și mai grav: dacă s-a pensionat în 2020 are pensia mai mare ca unul care a ieșit la pensie în 2018”, a spus Ludovic Orban.

PNL-ul vrea dreptate pentru pensionari

Președintele Camerei Deputaților a mai adăugat că obiectul principal este să se facă dreptate în rândul pensionarilor, în așa fel încât pensiile  să fie similare.

El a vorbit și despre mecanismul de indexare în acest context, dar și despre alte elemente pe care Ministerul Muncii le are în lucru. Despre punctul de pensie, Ludovic Orban a menționat că ar urma să crească până la finalul anului.

„Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facem dreptate pentru pensionari. La condițiile depline de contribuții similare pensiile să fie similare.

Evident, e vorba și de un mecanism de indexare: acoperirea în proporție de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie din procentul salariului mediu brut.

Sunt și alte elemente care sunt în lucru. Aici ministerul Muncii, condus de Raluca Turcan, și a celor 3 formațiuni din coaliția de guvernare lucrează la reformă.

Punctul de pensie – vă rog să-mi dați voie să nu răspund la asta până când se termină munca. Ne propunem să finalizăm până la finalul acestui an. După aceea e o perioadă de implementare”, a spus Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *