Kelemen Hunor, de Ziua unităţii naţionale maghiare: Nu putem rescrie trecutul şi nici nu dorim să o facem. Dar suntem cu toţii responsabili pentru viitor

Liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis duminică un mesaj de Ziua unităţii naţionale maghiare, apreciind că a trăi în comunitate şi a menţine puternică acea comunitate nu este o sarcină uşoară. „Nu putem rescrie trecutul şi nici nu dorim să o facem”, afirmă liderul maghiar, adăugând că suntem cu toţii responsabili pentru viitor, relatează News.ro.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

„A trăi în comunitate şi a menţine puternică acea comunitate nu este o sarcină uşoară. Cu toate acestea, pentru noi este la fel de natural ca şi respiraţia: a vorbi în limba maghiară în familie şi între prieteni, a ne trimite copiii noştri la şcoală cu predare în limba maghiară, a citi în limba maghiară şi a consuma cultură maghiară fac parte din viaţa noastră de zi cu zi”, a scris duminică pe Facebook Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, ziua de 4 iunie, Ziua unităţii naţionale maghiare, este o zi în care se sărbătoresc aceste activităţi obişnuite, dar totuşi importante.

„Să fim mândri de noi înşine, de comunitatea noastră şi de identitatea noastră. Nu putem rescrie trecutul şi nici nu dorim să o facem. Dar suntem cu toţii responsabili pentru viitor, pentru viitorul nostru”, a adăugat Kelemen Hunor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *