Kim Jong Un a supravegheat testarea unor rachete de croazieră Pulhwasal-3-31 lansate de pe un submarin

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat lansarea a două rachete de croazieră de pe un submarin, a informat luni agenţia de presă de stat KCNA, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Seul şi Phenian, transmite AFP.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea Pulhwasal-3-31 în Coreea de Nord, potrivit presei de statFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

„Rachetele de croazieră au zburat spre cer deasupra Mării de Est… pentru a atinge ţinta insulei” duminică, a informat KCNA, notează Agerpres. Jurnaliștii independenți nu au avut acces la eveniment.

Este vorba de rachete Pulhwasal-3-31, pe care Coreea de Nord a spus că le-a dezvoltat şi pe care le-a testat săptămâna trecută, conform Reuters.

Armata sud-coreeană a declarat în cursul zilei de duminică că a detectat rachete de croazieră trase în apropierea apelor oraşului Sinpo din Coreea de Nord.

Totodată, liderul nord-coreean a inspectat construcţia unui submarin cu propulsie nucleară, vorbind despre înarmarea nucleară a marinei sale ca despre o prioritate naţională, a mai informat KCNA.

spot_imgspot_img