Kovesi, încolțită de Dragnea. Ultimul atac al șefului PSD, înainte de decizia finală privind funcția de procuror-șef european | NEWS20

„Până acum n-am discuat despre această procedură. Pentru mine nici nu mai are importanţă cine o să fie procuror european. Ceea ce mi se pare foare grav este această negociere cu foare multă patimă, negociere politică în Parlamentul European pentru a desemna un procuror european.

Cine mai poate avea încredere, indiferent cine o să fie pus, într-un procorur european pus eminamente politic? Acesta e după părearea mea cel mai mare  rău făcut, că această procedură merge într-o negociere politică.

Noi dacă introducem in lege să fie procurorii şefi din România să fie votaţi de Parlament sunt sigur şi absolut convins că o să urle tot Bruxelles. Indiferent cine va fi ales va pleca cu un mare handicap de credibilitate.  Nu cred ca Guvernul poate sustine acest tip de procedură”, a spus Liviu Dragnea în direct la România TV.

În urma unui vot secret, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi săptămâna trecută pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european, cu Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Conferinţa Preşedinţilor, formată din preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi liderii de grupuri politice, va decide în 7 martie etapele următoare.

Deoarece prima opţiune pentru şefia Parchetului European a Comisiilor PE a fost Laura Codruţa Kovesi, iar în Consiliul UE candidatul francez a obţinut cele mai multe voturi, Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pentru a ajunge la un consens în legătură cu viitorul procuror-şef european.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *