Kovesi, OUT? Răsturnare de situație la Bruxelles. Ar putea însemna sfârșitul pentru fosta șefă a DNA | NEWS 2.0

Gabriela Zoană, europarlamentar PSD, a vorbit despre cazul Laurei Codruţa Kovesi.

”Am fost abordată de către eurodeputaţi din diferite formaţiuni şi grupări politice în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în cazul votului din Comisiile LIBE şi CONT pentru funcţia de procuror şef european şi constat, în urma discuţiilor pe care le-am avut, o asemănare izbitoare cu ce s-a întâmplat în cazul Brexitului.

Astfel, la fel ca şi în cazul referendumului pentru Brexit, abia după vot, care a fost unul extrem de strâns, atât cei care au votat, dar şi cei care au absentat de la procedura din comisii, au realizat ce s-a întâmplat de fapt. La fel ca şi la referendumul pentru Brexit, acum există voci care solicită o reluare a procedurii, avându-se în vedere atât absenţele membrilor titulari din fiecare comisie, dar şi faptul că unul dintre candidaţi nu îndeplinea condiţiile pentru a candida pentru o asemenea funcţie.

Acum există mai multe posibilităţi în ceea ce priveşte procedura desemnării procurorului şef european – există şi posibilitatea reluării procedurii sau amânarea pe termen nedefinit a nominalizării, mai ales că votul din Consiliu a fost unul care nu a coincis cu votul din Comisii”, a zis Gabriela Zoană.

”În orice caz, prevăd că Laura Codruţa Kovesi va avea soarta Brexitului – amânarea oricărei decizii în ceea ce o priveşte, cel puţin până la instalarea noului Parlament. Nu înţelege nimeni de ce se doreşte a se face nominalizarea acum, de către actuala formulă a Parlamentului, mai ales că în luna mai urmează să aibă loc alegerile europarlamentare care vor schimba cu siguranţă şi echilibrul de forţe din Parlamentul European, dar şi opinia acestei instituţii în legătură cu prezenţa între candidaţi a unei persoane controversate cel puţin din punct de vedere al imaginii în ţara de provenienţă”, a mai spus europarlamentarul PSD.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *