Schimările legislative vor lovi în rezultatele Electrica. Care sunt estimările companiei care ne furizează energie | NEWS 2.0

Estimările pentru acest an arată însă o scădere a profitului.

Consiliul de Administraţie a înaintat spre aprobare Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, programată să aibă loc pe data de 25 aprilie, propunerea de buget pentru anul 2019.

Astfel, profitul net individual bugetat pentru anul 2019 este de 195 milioane lei, iar profitul net bugetat la nivel consolidat este de 121 milioane lei.

“Rezultatul bugetat pentru anul 2019, în scădere comparativ cu anul anterior, este explicat în principal, de modificările legislative din aria de reglementare, atât pe segmentul de distribuţie, cât şi pe cel de furnizare” arată un comunicat al companiei.

Consiliul de Administraţie al Electrica a avizat şi va înainta spre aprobare Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, din data de 25 aprilie 2019, propunerea de a distribui un dividend brut în valoare de 0,73 lei/acţiune din profitul individual al anului 2018. Valoarea totală brută a dividendelor este de 247,5 milioane lei, reprezentând un procent de 87,4% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, stabilit pe baza situaţiilor financiare individuale auditate ale Electrica pentru anul 2018. Randamentul dividendului propus este de 7%, luând în calcul preţul acţiunii Electrica la BVB din data de 4 martie 2019.

“Anul 2018 a fost unul cu evoluţii fluctuante dacă analizăm prin prisma rezultatelor obţinute pe fiecare trimestru în parte, rezultatul ultimelor trei luni fiind sever impactat de creşterea semnificativă a costurilor cu achiziţia de energie electrică, în special pe segmentul de furnizare reglementat. Conform prevederilor aplicable, diferenţele de costuri de achiziţie nerecuperate prin preţurile practicate din anul 2018 se vor recupera până în 2022. Chiar şi în aceste condiţii, am încheiat anul cu un profit net individual cu 24% peste nivelul bugetat şi cu un profit net consolidat mai mare cu 34,3% faţă de 2017. Este de remarcat nivelul de investiţii record realizat, în 2018, în infrastructura de distribuţie, cu efect în creşterea eficienţei operaţionale, precum şi în îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie a energiei. Anul 2019 marchează începutul unei noi perioade de reglementare, care aduce schimbări importante. Noi continuăm să credem cu tărie că este absolut necesar să avem un cadru de reglementare predictibil şi care să stimuleze în continuare investiţiile, motorul evoluţiei sistemului energetic românesc”, spune Corina Popescu, director general Electrica.  

În anul 2018, Grupul Electrica a obţinut un profit net consolidat de 230 milioane lei, în creştere cu 34,3% faţă de 2017, pe baza situaţiilor financiare consolidate auditate.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *