Kuleba califică drept ipocrit refuzul de a-l lăsa pe Zelenski să vorbească la gala Oscarurilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a calificat drept un „exemplu de ipocrizie” faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu a fost invitat să ia cuvântul la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, relatează duminică agențiile EFE și Agerpres.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, prin legătură video la o conferință despre energie din NorvegiaFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

„Cred că, dacă „All Quiet on the Western Front” câştigă un Oscar pentru cel mai bun film străin în timp ce preşedintele Zelenski, care luptă, care conduce ţara, care duce cel mai mare război de după cel de-al Doilea Război Mondial în Europa, nu are voie să vorbească la Oscaruri, nu se poate găsi un exemplu mai bun de ipocrizie a managerilor şi producătorilor de top din industria cinematografică”, a declarat Kuleba pentru ziarul german de duminică „Bild am Sonntag”.

„Cuvântul ridicol nu este suficient pentru a descrie această ipocrizie”, a mai spus Dmitro Kuleba, care a precizat că nu pune la îndoială calitatea filmului.

„Spun doar, oameni buni, dacă sunteţi pe cale să premiaţi un film despre război şi nu vă gândiţi, atunci când beţi şampanie şi purtaţi rochii frumoase şi diamante, că altcineva vrea să audă o poveste reală despre războiul care se întâmplă aici şi acum, atunci este ceva în neregulă cu voi”, a justificat Kuleba.

Este pentru a doua oară când Academia Oscarurilor refuză să-i permită lui Volodimir Zelenski să ţină un discurs la ceremonia de decernare a premiilor, ceea ce provoacă agitaţie, discuţii şi speculaţii cu privire la motivul refuzului, notează ziarul german.

Producătorul american Will Packer a refuzat deja apariţia lui Zelenski la gală anul trecut, potrivit Variety, se pare că din cauza îngrijorării că războiul de agresiune al Rusiei ar primi atenţie la Hollywood doar pentru că victimele sunt albe.

___

spot_imgspot_img