La ce să fii atent când cumperi o mașină la mâna a doua

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Achiziționarea unei mașini la mâna a doua este o decizie importantă și sunt multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. În acest articol, vom aprofunda verificările pe care ar trebui să le faceți înainte de a vă investi banii într-o mașină pentru a vă asigura că aceasta se află în cea mai bună stare posibilă.

Verificări înainte de cumpărare

Înainte de a cumpăra o mașină la mâna a doua, trebuie să efectuați câteva verificări de bază pentru a vă face o idee despre starea actuală a acesteia și despre calitatea îngrijirii din partea proprietarilor anteriori. Începeți prin a inspecta exteriorul pentru a vedea dacă există semne de rugină sau daune, cum ar fi lovituri, zgârieturi sau ciobituri în vopsea. Treceți apoi la examinarea interiorului pentru a verifica dacă există semne vizibile de uzură sau de deteriorare. De asemenea, este înțelept să aruncați o privire sub capotă, căutând orice scurgeri de ulei sau de lichide care ar putea indica probleme mecanice majore în viitor. Verificați, de asemenea, dacă toate luminile și semnalele funcționează corect – acestea pot fi adesea costisitoare de înlocuit dacă nu funcționează corect atunci când cumpărați mașina. În cele din urmă, fiți atenți la orice zgomote ciudate care vin de sub capotă și care ar putea să vă avertizeze asupra unor probleme mai grave legate de frâne, motor etc. 

I. Inspecția mecanică

După ce te-ai asigurat că exteriorul e în ordine, este timpul pentru o inspecție mecanică amănunțită de către un mecanic profesionist care poate evalua exact ce trebuie reparat și te poate sfătui cât va costa dacă este nevoie de ceva imediat după cumpărare. În acest fel, puteți lua în calcul cât de mult ar putea fi nevoie să investiți în continuare după achiziție, astfel încât bugetul dumneavoastră să acopere atât costul de achiziție, cât și orice costuri suplimentare de reparații incluse pentru ca mașina să funcționeze în mod optim odată ce va fi în proprietatea dumneavoastră. Domeniile comune de inspecție includ piesele de uzură ale motorului, precum anvelopele, frânele/rotorii/discuri, printre altele, în funcție de fiecare marcă/model în parte. Așadar, cereți sfatul unui mecanic calificat în prealabil, astfel încât să știe ce ar trebui să inspecteze în timpul evaluării sale înainte de aprobarea achiziției de către dumneavoastră! 

II. Componente electrice

Ca parte a oricărui proces de evaluare a achiziției de mașini second-hand, asigurați-vă că toate componentele electrice sunt funcționale înainte de a semna orice document – cineva cu cunoștințe de specialitate se va dovedi neprețuit aici! Acest lucru înseamnă verificarea unor caracteristici precum sistemele de aer condiționat și de încălzire; geamurile și scaunele electrice; echipamentul audio; ștergătoarele etc. – tot ceea ce depinde de electricitate sau de baterie trebuie testat la prima mână înainte de a semna contractul de cumpărare! Cunoașterea a ceea ce funcționează și a ceea ce nu funcționează ajută la consolidarea propunerii de valoare atunci când se negociază prețul, precum și la asigurarea faptului că nu apar surprize neplăcute la urcarea la volan după ce transferul de proprietate a fost finalizat cu succes! 

III. Documente și înregistrare

Ultima, dar nu cea din urmă, este verificarea documentației și a statutului de înmatriculare atunci când cumpărați mașini second-hand – deosebit de important dacă vehiculul a avut mai mulți proprietari înainte, deoarece acest lucru permite urmărirea în lanț a celor care au deținut/înregistrat anterior vehiculul într-o anumită perioadă de timp; ajutând la verificarea autenticității cu o mai mare ușurință decât oricând înainte! Se poate părea descurajant la început încercarea de a efectua verificări amănunțite înainte de a cumpăra mașini rulate de vânzare, dar în cele din urmă aceste măsuri de precauție vă pot scuti de multe bătăi de cap ulterioare!

Apelați la dealeri precum Carsandcare.ro care vă pot pune la dispoziție autoturisme care au trecut deja printr-o serie de teste înainte de a fi puse spre vânzare. 

Sursa foto: Unsplash.com

spot_imgspot_img