Top 5 idei de jocuri care vor atrage atenția copiilor chiar și în era digitală

În era digitală în care trăim toți copii sunt atrași ca de un magnet de tehnlogie. E foarte greu să-i ții departe de ea, dar uneori este cazul să petreacă și niște timp cu ochii în afara unui ecran. Deși tehnologia poate oferi multe oportunități de petrecere a timpului liber pentru cei mici, într-o doză prea mare poate avea efecte negative. Așa că, părinții trebuie să găsească acel echilibru între timpul petrecut în fața ecranului și jocurile clasice. Pentru mulți părinți poate fi dificil să găsească niște jocuri clasice care să capteze atenție celui mic mai mult decât tableta sau ecranul televizorului pe care se rulează niște desene animate.
Iată câteva sugestii de jocuri care s-ar putea să fie pe placul celor mici chiar și în zilele noastre:
1.Un puzzle
Nu vorbim totuși de orice tip de puzzle clasic, ci mai degrabă de acele variante moderne, îmbunătățite, care-l pun pe cel mic în dificultate și îi necesită atenția exclusivă. Un exemplu bun ar fi un puzzle tren 3D de pe ugearsmodels.ro, acesta este o variantă interesantă care îi va stârni curiozitatea celui mic și îl poate face chiar să abandoneze pentru o scurtă perioada tehnologia, pentru a-și dedica timpul jucându-se cu el. Este și genul de jucărie educativă, care contribuie la dezvoltarea gândirii logice și a imaginației celor mici.
2. Seturi inspirate din activitățile casnice
Nu doar că cei mici sunt captivați tot ceea ce fac părinții lor, dar vor să-și imite anumite activități casnice pe care le văd. Așa că un set de bucătărie poate fi o metodă bună de a-l familiariza pe cel mic cu toate obiectele pe care le va folosi în viitor, dar și o manieră bună de a-l ține ocupat când petreci chiar tu timp în bucătărie, având șansa de a-l pune să te imite în propria lui bucătărie în miniatură.
3. Jucăriile muzicale
Acestea sunt o altă alternativă care s-ar putea să-i atragă atenția celui mic în detrimentul unor desene animate. De ce? Pentru că sunt dinamice, iar cei mici sunt atrași de tot ce este diferit. Așa că orice jucărie are și o componentă auditivă este o variantă foarte potrivită pentru a-i ține ocupați pe cei mici.
4. Jocurile de rol
O altă variantă care va contribui la dezvoltarea imaginației celor mici sunt jocurile de rol. Ca să nu mai punem la socoteală că dacă sunt realizate în compania părinților, reprezintă și un timp de calitate părinți-copii de care se vor bucura cei mici și care va ajuta la sudarea relației. De asemenea, aceste jocuri îi pot ajuta pe cei mici să înțeleagă mai bine cum funcționează societatea, astfel încât atunci când interacționează cu alți oameni să aibă o vagă idee despre cum funcționează lucrurile.
5. Mașinuțele/ trotinetele
Acestea sunt clar printre preferatele celor mici, fiind extrem de dinamice. Dar sunt folositoare doar pentru persoanele care locuiesc la curte sau pentru momentele când cei mici ies afară să se joace. Cu toate acestea, dacă părinții își doresc să-l desprindă pe cel mic de telefon sau televizor, pot fi o variantă bună la care să apeleze, având șanse mari de reușită în a-i captiva pe copii.
Așadar, acestea au fost ideile de jocuri, jucării sau activități pentru copii care ar putea să concureze cu tehnologia și atracția celor mici pentru aceasta. Fiecare copil este diferit, așa că e de datoria părinților să încerce mai multe variante pentru a vedea ce funcționează mai bine în cazul lor.
Sursă foto: unsplash.com