Liderul UDMR, Kelemen Hunor, despre Viktor Orban: Îl respect şi recunosc ca un lider puternic. Sper că va câştiga alegerile din Ungaria

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că îl respectă pe premierul ungar Viktor Orban, îl recunoaşte drept un lider puternic, care “ştie să conducă şi care a demonstrat acest lucru”, precizând că îl susţine şi speră să câştige alegerile din Ungaria.

Viktor OrbanFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Kelemen Hunor a fost întrebat, duminică, la Prima TV despre premierul Viktor Orban, văzut drept un lider problematic al Europei şi care are o relaţie tensionată cu Bruxelles.

  • “În momentul când ai o viziune şi tu susţii acea viziune poate că nu se potriveşte cu alţii, cu viziunea altora, dar nu e o problemă, asta nu înseamnă că eşti un copil problematic sau teribil, dar eşti un om care are o viziune.
  • Orban are o viziune despre Europa, în primul rând, şi susţine categoric, pe el nu scrie că tu nu poţi să ai părerea ta personală despre lume indiferent dacă eşti prim-ministru, ministru şi nicăieri nu spune că tu trebuie să ai viziunea exact aşa cum are viziunea un belgian, un australian, un german, un francez sau preşedintele Comisie.
  • Aşa ceva nu am văzut în tratate. În tratate nu scrie aşa ceva. Poţi să ai o viziune despre viitorul Europei şi poţi să susţii acest lucru, nimeni nu poate să îţi interzică aşa ceva şi ar fi culmea să nu acceptăm păreri diferite”, a declarat Kelemen Hunor, citat de News.ro.

Întrebat dacă Viktor Orban este un model politic pentru el, liderul UDMR a răspuns: “Modele politice printre contemporani nu am căutat niciodată, dar îl respect şi recunosc ca un lider puternic, care ştie să conducă şi asta a demonstrat, îl susţin şi sper că va câştiga alegerile din Ungaria”.

Alegerile parlamentare în Ungaria au fost stabilite pentru 3 aprilie, în aceeași zi urmând să fie organizat și un referendum pe teme LGBTQ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *