Lipsa de securitate energetica a Romaniei afecteaza piata imobiliara

terenuri unic star

Cresterile periodice la pretul electricitatii si al gazelor au devenit deja un motiv clar de alarma pentru cei mai multi romani. Securitatea energetica devine usor dar sigur subiect central pe lista de discutii a expertilor in economie, finante si imobiliare pe masura ce situatia din Rusia si alte tensiuni din zona ameninta sa afecteze pretul energiei in perioada urmatoare. In listele de oferte imobiliare, cei interesati de achizitionarea de locuinte pun din ce in ce mai mare importanta pe existenta certificatelor de performanta energetica demonstrand faptul ca exista o oarecare neliniste si in ordinul cetatenilor de rand.

In fata unor astfel de probleme si in lipsa unei strategii solide de independenta energetica, Romania s-ar putea afla in impas inca de la inceputul unei posibile crize economice in zona.

Faptul ca energia electrica se scumpeste este doar una dintre problemele cu care romanii s-ar putea confrunta in imediata perioada. Intr-o tara in care strategia de independenta economica nu este decat un gand in mintea catorva specialisti si multe vorbe goale, economia tarii risca sa sufere in cazul in care tara va fi supusa vreodata unei strategii de santaj din partea principalelor surse de energie naturala.

Intr-o tara in care nivelul de trai se afla deja aproape de limita de jos prin comparatie cu vecinii din vest, scumpiri de domeniul energiei risca sa aiba repercusiuni puternice asupra tuturor pietelor.

O categorie aparte de romani care par din ce in ce mai interesati de securitatea energetica si iau serios in calcul potentialul unei crize de acest gen sunt romanii interesati de achizitionarea sau construirea de locuinte moderne.

Pe hartie Romania ar trebui sa devina independenta din punctul de vedere al gazelor naturale incepand cu anul 2019, insa acest nivel de securitate energetica este considerat un scenariu mult prea optimist de catre multi dintre analistii care discuta despre lipsa de organizare si strategie a Romaniei.

In acest context, romanii care citesc site-urile de anunturi imobiliare in vederea realizarii unei tranzactii sunt din ce in ce mai interesati de terenuri si constructii in regim propriu.

In urma unui sondaj efectuat de o serie de site-uri de profil a fost dezvaluit faptul ca romanii sunt tot mai interesati de achizitionarea de loturi de teren si construirea locuintei proprii din ratiuni ce au de-a face cu siguranta energetica.

Multi dintre cumparatorii de terenuri au in plan instalarea unor alternative hibride pentru consumul energetic al locuintei, demonstrand initiativa in realizarea unei strategii de independenta energetica proprie acolo unde statul nu face decat sa traseze scenarii fanteziste.

Romanii sunt interesati sa economiseasca si sunt din ce in ce mai dispusi sa plateasca sume ce incep cu 4.000 de euro pentru instalarea unui sistem hibrid pe panouri solare si eoliana direct pe proprietate, chiar daca subventiile statului in materie de energie verde sunt destul de limitate.

Chiar daca tara nu va fi victima unei situatii neprevazute care sa forteze scumpiri majore ale energiei in viitorul apropiat, tot mai multi romani incep sa caute terenuri pe Unic-Star.ro pentru a putea construi in regim propriu. Aceasta initiativa ce permite folosirea de alternativele pentru consumul energetic va continua sa reprezinte o sursa de economii considerabile. In tara curentul electric este mult mai scump decat in zone din vestul si nordul Europei iar gazele sunt in continua scumpire, astfel incat alternative ecologice precum peleti de lemn, panourile solare sau eolienele de mici dimensiuni au inceput sa fie din ce in ce mai convenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *