LIVE Război în Ucraina, ziua 62: NATO este implicată în război cu Rusia, susține Lavrov

0
1

​Ministrul rus al apărării Serghei Lavrov a declarat că livrările de armament ale Occidentului către Ucraina înseamnă că în esență NATO este implicată într-un război cu Rusia. Diplomatul rus a mai susținut că există riscul escaladării conflictului prin utilizarea armelor nucleare. Intervenția sa vine după ce în cursul weekendului a avut loc prima vizită a unor înalți demnitari americani la Kiev, respectiv secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin. Austin a spus că SUA vor să vadă armata rusă slăbită și că Ucraina poate câștiga războiul.

Razboi in UcrainaFoto: Piero Cruciatti / ddp USA / Profimedia

Sinteza evenimentelor

  • Ministrul afacerilor externe al Rusiei Serghei Lavrov a declarat că înarmarea Ucrainei de către statele occidentale înseamnă că NATO este ”în esență implicată într-un război cu Rusia”.
  • Lavrov a mai spus că există riscul considerabil al escaladării conflictului prin folosirea de arme nucleare.
  • În replică, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a spus că Rusia vrea să sperie lumea în așa fel încât să nu mai sprijine Ucraina.
  • În jur de 15.000 de soldați ruși au fost uciși de la declanșarea războiului în Ucraina, potrivit ministrului britanic al apărării.
  • Secretarul de stat american al apărării Lloyd Austin, care a vizitat Kievul sâmbătă seara, a spus că SUA vor să vadă armata rusă slăbită.

Urmăriți LIVETEXT pe HotNews.ro cele mai importante evoluții din Ucraina, ziua 62:

07:02 Regatul Unit a anunţat luni eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene şi interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse

06:30 Aproape 40 de ţări se reunesc, marţi, în Germania, la invitaţia Statelor Unite, pentru a întări apărarea Ucrainei care, potrivit secretarului de stat american al Apărării Lloyd Austin “poate câştiga” în faţa Rusiei, dacă i se oferă mijloacele,

06:18 Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este “în esenţă implicată în război cu Rusia“, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here