Rusia simte că pierde războiul din Ucraina, spune Kuleba

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia simte că pierde războiul din Ucraina, a transmis ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba, într-o postare pe twitter. El a făcut referire la ultimul mesaj lansat de Serghei Lavrov care vorbea despre pericolul real al celui de-al Treilea Război Mondial, ceea ce ar arata că Moscova simte această înfrângere și vrea să descurajeze statele care ajută Kievul.

Dmitro KulebaFoto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

”Rusia pierde ultima speranță de a speria lumea astfel încât să nu mai sprijine Ucraina. Așa se explică discuția despre pericoulul real al celui de-al Treilea Război Mondial. Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina. De aceea, lumea trebuie să-și dubleze sprijinul pentru Ucraina pentru ca noi să învingem și să apărăm securitatea europeană și globală”, a transmis Dmitro Kuleba, pe twitter.

Ministrul rus al apărării Serghei Lavrov a declarat că livrările de armament ale Occidentului către Ucraina înseamnă că în esență NATO este implicată într-un război cu Rusia. Diplomatul rus a mai susținut că există riscul escaladării conflictului prin utilizarea armelor nucleare. I

ntervenția sa vine după ce în cursul weekendului a avut loc prima vizită a unor înalți demnitari americani la Kiev, respectiv secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin. Austin a spus că SUA vor să vadă armata rusă slăbită și că Ucraina poate câștiga războiul.

—–

spot_imgspot_img