LIVE VIDEO Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf – Esential

O ceremonie în format restrâns la care participă președintele Klaus Iohannis și aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale are loc marți, începând cu ora 11,00, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală, pentru a celebra Ziua Naţională a României.

După intonarea imnului național, președintele Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2.

Klaus Iohannis:

  • În acestă piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei
  • Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil
  • Urez la mulți ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism
  • Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă
  • Pandemia de Covid-19 ne obligă să marcăm ziua națională în alte registre decât cele obișnuite

Evenimentul, care nu este deschis publicului, se desfăşoară cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară ceremonia dedicată Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din HG nr. 912/2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *