Lovitură puternică pentru Gabriela Firea! Edilul a pierdut un proces important. Ce sumă trebuie să scoată din buzunar | NEWS20

În anul 2017, vestea demiterii directoarei Teatrului Odeon a pornit o adevărată revoltă. O conferinţă de presă organizată la sediul UNITER dezvăluia un „proces” rezolvat în pripă de Primăria Capitalei. Doina Lază declara pe atunci că decizia abuzivă a Gabrielei Firea a venit în urma refuzului ei de a tăia din bugetul teatrului.

După ce au purtat mai multe discuţii, un consilier de la primărie i-ar fi spus pe atunci să îşi caute un alt loc de muncă. Ulterior, Corpul de Control a realizat un raport la instituţia teatrală. Acea discuţie venea pe fondul unor tensiuni între conducerea Teatrului Odeon şi Primăria Capitalei, legate de spaţiile de depozitare şi atelierele Teatrului Giuleşti, pe care edilii au dorit să le preia.

Demiterea Dorinei Lazăr venea la doar câteva zile după ce aceasta fusese reconfirmată în funcţie. „Acum patru zile am primit o hârtie de la Primărie că îmi reconsfinţeşte contractul de muncă şi azi am primit că mi-l anulează”, spunea la acea vreme directoarea Odeonului.

De altfel, o curiozitate la acea vreme a fost legată de faptul că decizia de prelungire a contractului a fost semnată de Gabriela Firea, în timp ce pe demiterea Dorinei Lazăr semnătura era a viceprimarului Aurelian Bădulescu. În urma procesului câştigat pe fond de fosta directoare a Teatrului Odeon, Gabriela Firea ar urma să plătească daune morale de 1 leu.

Însă cel mai probabil, dacă decizia va rămâne definitivă în urma unui eventual recurs, actriţa Dorina Lazăr ar urma să-şi încaseze retroactiv sumele datorate de Primărie după demitere şi până în prezent, la fel cum s-a întâmplat în cazuri similare ale unor directori de instituţii de cultură demişi abuziv.

Dorina Lazăr a declarat: „Nu mă aşteptam să câştig. Am mers la înfăţişări, deşi detest tribunalul, nu-mi place atmosfera de acolo, nu este aşa cum o vedem noi în filme. Dar m-am dus pentru ca este cauza mea şi pentru că voiam să aud. M-am bucurat foarte tare când m-a căutat unul dintre avocaţii mei cu această veste!”, a precizat actriţa în vârstă de 78 de ani, citată de Libertatea.ro.

NEWS20
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *