LPF: Când ar putea fi reluate meciurile din Liga 1 – Fotbal

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​LPF a organizat, luni, o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi membre, în cadrul căreia s-a luat în calcul reluarea meciurilor din Liga I începând cu 5 iunie, potrivit News.ro.

Ordinea de zi, comunicată în prealabil cluburilor de către LPF, a abordat mai multe teme, cele mai multe legate de reluarea sezonului competiţional, de problemele financiare provocate de întreruperea acestuia, de provocările apărute, pe cale de consecinţă, în managementul actual al cluburilor membre LPF.

Astfel, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgenţă, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediţia 2019/2020 a campionatului.

Au fost luate hotărâri în zona de licenţiere a cluburilor, în sensul extinderii cu încă o lună a perioadei limită pentru depunerea actelor în vederea obţinerii acesteia.

La videoconferinţă au participat Orlando Nicoară – director general EAD, deţinătorul drepturilor media pentru Casa Liga 1 şi Emilian Hulubei – preşedintele AFAN.

Cluburile din Liga 1 şi sindicatul jucătorilor profesionişti, AFAN au convenit să înainteze către FRF un pachet de măsuri şi propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF şi FRF să prelungească contractele jucătorilor până la finalizarea ediţiei de campionat actuale, în această situaţie aflându-se 36% din jucătorii profesionişti legitimaţi la cluburile membre LPF.

Toate propunerile vor fi transmise CEX al FRF în vederea adoptării unei decizii finale.

„Mai mult, s-a consolidat colaborarea dintre LPF si AFAN, în acest sens fiind identificate două planuri majore de acţiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remuneraţiilor contractuale şi totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foştilor fotbalişti care după încheierea activităţii vor fi angajaţi de către cluburi pentru a folosi experienţa acumulată de către aceştia!, menţionează LPF.

Orlando Nicoară, directorul general al EaD, a reiterat că, dacă această ediţie de campionat se va încheia pe teren, cu toate meciurile jucate, iar sezonul viitor va începe în aceeaşi formula deja stabilită, atunci partenerul media al LPF se va achita de toate obligaţiile prevăzute în contractul de drepturi TV.

„Reprezentanţii LPF si cei ai cluburilor membre se vor reîntâlni la mijlocul săptămânii viitoare într-o nouă videoconferinţă”, anunţă lpf.ro.

spot_imgspot_img