Lucruri pe care nu le stiai despre un carlig de remorcare

carlig-de-remorcare

Daca esti un pasionat de off-road sau pur si simplu trebuie sa faci o ocolire pe un drum accidentat si alunecos din orice motiv, vehiculul tau nu este intotdeauna invincibil. Ploaia si noroiul pot fi cei mai rai dusmani ai soferului, si chiar si cei buni si pregatiti off-roaders se pot bloca pe teren nefavorabil. In astfel de situatii, atasarea unui carlig de remorcare la un vehicul capabil poate oferi ajutor celor cu probleme.

Daca stii sa folosesti corect carligele de remorcare si tipul potrivit de chinga, poti scapa usor din situatiile nedorite. Exista mai multe lucruri pe care probabil nu le stii despre un carlig de remorcare, si pe care trebuie sa le iei in considerare: cata greutate este trasa, terenul pe care tractezi si unghiul din care abordezi situatia, sunt doar cativa factori importanti.

O miscare sau o decizie gresita poate provoca multe daune unuia sau ambelor vehicule, ceea ce poate duce la reparatii costisitoare si chiar mai multa frustrare.

Cum se utilizeaza corect carligele de remorcare?

Carligele de remorcare sunt instrumente foarte simple, care sunt fixate cu suruburi pe cadru. Cadrul este de obicei singurul loc al unui vehicul pe care este recomandat sa atasezi carlige de remorcare.

Alte locuri, cum sunt barele de protectie, pur si simplu nu sunt construite pentru a sustine forta unui alt vehicul. Odata ce carligele sunt montate pe cadru, este necesar un set adecvat de chingi pentru a face o conexiune si a permite unui vehicul sa traga de celalalt.

Toate automobilele ar putea beneficia de un carlig de remorcare, dar trebuie sa te asiguri ca ai atasamentul corect pentru vehiculul tau, si pentru tipurile de probleme pe care le poti intampina. Aici intervine distinctia dintre tipurile de carlige de remorcare: demontabil, semidemontabil sau fix.

Sfaturi pentru alegerea carligului de remorcare

  • Daca ai nevoie de carlig remorcare Bucuresti, pentru tragere sau ridicare grea, otelul inoxidabil este cea mai buna alegere. Rezistenta otelului va putea suporta chiar si cea mai grea sarcina.
  • Cand cumperi un carlig de remorcare, nu uita sa alegi o curea de remorcare sau un lant care se potriveste perfect cu noul carlig de remorcare.
  • Pentru cei pasionati de modificari auto, carligele de remorcare din aluminiu sunt cea mai buna alegere. Acestea vin in culori diferite pentru a se potrivi cu vopseaua caroseriei. Exista, de asemenea, aluminiu anodizat, care este o optiune in plus, demna de luat in considerare.

Carligele de remorcare sunt, desigur, un ajutor masiv in orice situatie. Atunci cand alegi un carlig de remorcare, tine cont de tipul de vehicul pe care il ai, de situatiile pentru care cumperi acest echipament si de materialele folosite. Pentru situatiile dificile ai nevoie de un carlig rezistent.

Cu atat de multe tipuri, dimensiuni si modele existente pe piata, trebuie sa fii foarte atent atunci cand cumperi un carlig de remorcare.

Din fericire, selectia extinsa inseamna ca ai multe sanse sa gasesti produsul potrivit nevoilor tale. Oricare ar fi cazul, investitia intr-un carlig de remorcare pentru masina ta nu este niciodata o alegere proasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *