Ludovic Orban: Pacienții pozitivi care s-au externat vor fi căutați / Dacă vom avea peste 1.200 de cazuri pe zi am putea lua unele măsuri restrictive – Coronavirus

Pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus și s-au externat la cerere din spital, vor fi căutați acum, a declarat luni seară premierul Ludovic Orban la Digi 24. Acesta spune că autoritățile nu cunosc la acest moment ce efect a avut externarea la cerere a aaproape o mie de persoane, dar le atrage atenția acelora care știu că sunt infectați și nu se izolează și înfectează alte persoane, atunci vor răspunde penal.

Premierul spune că nu se pune problema unor măsuri restrictive, dar că acest lucru ar fi posibil dacă numărul de cazuri zilnice trece de 1.200. ”Atunci am putea lua unele măsuri restrictive locale, închiderea unor activități comerciale cum a fost la Arctic Găești”, spune Orban.

Declarații Orban:

  • Măsuri pentru a ajuta în lupta anti Covid: Am suplimentat cu peste o mie de cadre medicale pentru lupta anti Covid
  • Vor fi mulți medici detașați
  • Avem spitale mobile și 6 TIR-uri anti Covid
  • În București e nevoie de creșterea numărului d epaturi la ATI-Covid
  • Despre întârzierea Legii carantinei: Am făcut proiectul de Lege în două zile și a stat în Senat 9 zilei . De câte ori ajungeam la înțelegere cu PSD-ul mai apărea ceva, mai vroiau ceva….
  • Premierul multumește tuturor celor care au fost implicați în proiectul ”Dăruiește Viața” și subliniază importanța acestui proiect privat. ”Autorizarea se va face cu celeritate”

emisiunea este în desfășurare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *