Macron anunţă un fond de 100 de milioane de euro pentru achiziţii directe ale Kievului de material militar

Date:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri crearea unui „fond special” pentru ca Ucraina să poată „cumpăra direct de la companiile noastre industriale materialele de care are nevoie mai mult pentru a-şi susţine efortul de război”, relatează AFP și Agerpres.

Emmanuel Macron s-a adresat poporului francez cu privire la situatia din UcrainaFoto: Ludovic Marin / AFP / Profimedia Images

„Vom dota acest fond special cu 100 de milioane de euro pentru început”, ceea ce va permite „să se poată lucra şi cu baza industrială de apărare franceză”, a adăugat el în faţa jurnaliştilor după încheierea summitului UE de la Praga.

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Joe Biden potrivit căruia există un risc de „Armaghedon” după invadarea Ucrainei de către Rusia, Macron a spus că aceste chestiuni trebuie abordate “cu prudenţă”.

„Trebuie să vorbim cu prudenţă atunci când comentăm astfel de chestiuni”, le-a spus Macron jurnaliştilor.

Biden a declarat anterior că ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a utiliza arma nucleară în Ucraina a adus lumea mai aproape de „Armaghedon” decât oricând de la Criza Rachetelor din Cuba din timpul Războiului Rece.

La aceeaşi conferinţă de presă, Macron a spus că Franţa va lucra „cu bună voinţă” cu viitorul prim-ministru italian indiferent cine va fi el, a declarat vineri preşedintele Emmanuel Macron, în contextul în care Giorgia Meloni este favorită să-i urmeze în acest post lui Mario Draghi.

„Indiferent pe cine va numi preşedintele (Sergio) Mattarella (…) Franţa va lucra cu bună voinţă, exigenţă (…) pentru a face să avanseze proiectul european în care credem”, a declarat Macron.

___

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related