Mamă, vreau un cărucior confortabil!

carucioare

Căruciorul este un mijloc de deplasare a copilului extrem de important în primele zile după ieșirea din maternitate, dar și pe parcursul dezvoltării sale ulterioare. Părinții știu, fără îndoială, acest lucru, dar dacă cel mic ar putea vorbi, ar spune: “Mamă, vreau un cărucior confortabil!”.

Alegerea unui cărucior de calitate și confortabil este o investiție importantă deoarece de el depinde siguranța copilului dumneavoastră. Pe măsură ce copilul crește, la fel și nevoile sale vor evolua, dar criteriul siguranței se va păstra. Unul dintre cele mai bune site-uri pentru produse pentru copii Kidso.ro vă poate ajuta în acest sens. Este cel mai mare magazin online, cu tot ce aveți nevoie pentru copiii cu vârste între 0 și 14 ani. 

Vă prezentăm cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când căutați căruciorul perfect pentru plimbările cu copilul dumneavoastră.

Criteriile de trebuie să țineți cont în alegerea celui mai bun cărucior

Stilul de viață

Stilul de viață este un criteriu de bază de care trebuie să țineți cont atunci când vă decideți să achiziționați un cărucior pentru copil. De exemplu, dacă vă bazați pe transportul public, veți avea nevoie de un cărucior ușor, de dimensiuni mici, pentru a fi ușor de deplasat dintr-un loc într-altul. Pentru plimbări dese și pe terenuri mai abrupte sau mai denivelate ar trebui să alegeți un cărucior robust, ușor de manevrat și cu amortizoare de bună calitate. Dacă aveți de gând să călătoriți cu mașina, trebuie să luați încă un cărucior care se potrivește cu ușurință în portbagaj.

Vârsta copiilor 

Un alt aspect important de care părinții trebuie să țină cont atunci când aleg un cărucior este vârsta copilului. Unele dintre ele sunt destinate numai anumitor vârste. De exemplu, cele pentru alergat sunt recomandate copiilor de la 6 luni și mai mult, iar cele plane pentru primele luni de viață ale bebelușului.

Bugetul 

Acest aspect poate fi elementul decisiv în alegerea căruciorului dorit. Deși este important să nu faceți rabat cu privire la calitatea acestuia, nu este necesar să dați faliment din cauza achiziției celui mai scump cărucior de pe piața comercială. Este indicat să căutați un cărucior care se dovedește a fi robust și de bună calitate, la un preț accesibil.

Compararea tipurilor de cărucioare

 • Cărucioarele standard 

Aceste modele sunt cele mai frecvente și populare astăzi. Ele acoperă o gamă largă de stiluri și nevoi și au o varietate de opțiuni de utilizare, caracteristici și confort. Cărucioarele standard sunt adesea cea mai bună alegere pentru nou-născuți, mai ales când scaunul poate fi așezat într-o poziție plană, are amortizoare și roți pentru o mișcare lină.

Dezavantaje:

 • nu sunt potrivite pentru vârste mai mici ale copiilor, decât dacă dispun de opțiunea de întindere la orizontală. 

Grupa de vârsta: se recomandă folosirea sa pentru copii de peste 4 luni.

 • Cărucioarele de călătorie (Travel Systems) 

Acest model de cărucioare reprezintă o inovație în domeniu, fiind o combinație între un scaun auto și un cărucior pentru plimbări, oferindu-ne versatilitatea de a fi folosite peste tot.

Cărucioarele pot fi folosite din momentul în care copilul este copil până la vârsta de cel puțin 3 ani. Dacă este folosit ca scaun de mașină, acesta trebuie să mențină bebelușul într-o poziție confortabilă de înclinare, protejându-și totodată gâtul, capul și spatele.

Mulți părinți consideră acest model deosebit de convenabil: căruciorul are un coș suplimentar care poate fi folosit ca scaun auto și pentru a transporta copilul din cărucior până la mașină fără să se trezească.

Avantajele acestui model:

 • având o dublă utilizare, acest model vă ajută la economisirea banilor dar și a timpului;
 • oferă o reală protecție împotriva vremii nefavorabile, atunci când ieșiți la plimbare pe vreme rea;
 • vă permite transportarea copilul din mașină în poziție de mers sau înapoi, fără să fiți nevoiți să treziți copilului pentru aceste mutări;
 • este potrivit pentru nou-născuți, deorece scaunul lor se poate întinde în poziție orizontală atunci când ester nevoie;
 • are o gamă largă de caracteristici și opțiuni.

Dezavantajele acestui model: în general, dacă căruciorul este voluminos, acest lucru poate fi neplăcut și incomod în deplasare.

Grupa de vârstă: de la prima zi a bebelușului până la 5 ani.

 • Cărucioarele de alergat

Acest model de cărucior se potrivește perfect pentru părinții activi care doresc să-și ia copilul afară în timpul alergării sau al exercițiilor lor fizice. Deși erau destul de scumpe în momentul apariției lor pe piață, de-a lungul anilor prețul lor a scăzut și acum sunt mult mai accesibile pentru bugetul oricărei familii.

Avantaje: potrivit pentru părinții activi care doresc să facă sport cu copilul lor.

Dezavantaje:

 • majoritatea cărucioarelor de alergat sunt concepute pentru copii începând de la 6 luni;
 • unele rapoarte tehnice legate de stabilitatea modelului afirmă faptul că un sistem de construcție cu 3 roți a cărucioarelor de alergat este mai puțin stabil decât construcția standard pe 4 roți, în special la traversarea bordurilor.

Grupa de vârsta: recomandat copiilor de la 6 luni până la vârsta de 5 ani. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *