Marcel Vela, declarații de presă la 22.30 / Prima ieșire publică a ministrului după ce Iohannis i-a cerut să revină asupra acordului MAI-BOR – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul afacerilor Interne, Marcel Vela, va susține declarații de presă la ora 22.30. Este prima ieșire publică a ministrului după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să revină asupra acordului MAI-BOR privind măsurile din noaptea de Înviere.

HotNews.ro va transmite LiveText declarațiile lui Vela:

Marcel Vela Vela a anunțat marți seară că, potrivit unui acord MAI-BOR, românii vor putea merge la biserică vineri și sâmbătă pentru a primi „pâinea binecuvântată”, în timp ce lumina de Înviere va fi distribuită oamenilor de către polițiști, jandarmi și voluntari.

Decizia a stârnit controverse în spațiul public, iar miercuri la prânz președintele a cerut Guvernului să revină asupra acordului, spunând că nu este momentul pentru relaxare în acest moment.

„Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă. Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste. (…) Voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare”, a spus presedintele.

spot_imgspot_img