Marea Britanie ar putea schimba regulile de vaccinare anti-Covid obligatorie pentru angajații din sistemul sanitar – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Marea Britanie are în vedere o posibilă schimbare a regulilor privind vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din sănătate, a declarat luni secretarul adjunct al Trezoreriei (ministerul de finanţe) Simon Clarke, transmite Reuters și Agerpres.

„Recunoaştem aceste realităţi şi acest lucru deschide posibilitatea de a reexamina acest lucru”, a spus Clarke pe Sky News.

Patricia Marquis, directoarea pentru Anglia a Royal College of Nursing (RCN, sindicatul asistenţilor) a făcut apel tot luni la un viraj în privinţa vaccinării obligatorii anti-COVID-19 a lucrătorilor sanitari, care conform actualelor planuri ar trebui să se vaccineze cu prima doză până la 3 februarie şi cu schema completă până pe 1 aprilie.

Marquis a declarat pentru radio BBC că, deşi „se poate spune că COVID-19 rămâne o boală gravă şi tot personalul sanitar ar trebui îndemnat să se vaccineze, situaţia s-a schimbat în sensul că Omicron este grav pentru cei nevaccinaţi, dar în general în ţară situaţia s-a îmbunătăţit”.

„Dar aspectul cel mai important pentru noi în acest moment este faptul că sunt deja foarte multe posturi de asistent vacante şi nu are sens să riscăm să pierdem mii de lucrători atât din asistenţa medicală, cât şi din asistenţa socială, ceea ce practic creează un risc mai mare pentru pacienţi, aşa că trebuie luate rapid decizii, înainte să începem să pierdem oameni din sistem”, a spus Marquis.

Anglia a eliminat săptămâna trecută aproape toate restricțiile anti-Covid rămase în vigoare în timpul valului alimentat de varianta Omicron a coronavirusului.

Anglia a renunțat de asemenea la cerința testării obligatorii pentru coronavirus la sosire în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid.

spot_imgspot_img