Cum alegi o masă de călcat?

Orice gospodărie are nevoie astăzi de o stație de călcat practică și eficientă, pentru rufe impecabile. Nu e nevoie doar de un fier de marcă, ci și de o masă de călcat fiabilă și rezistentă. Mulți oameni nu dau nici o importanță unei mese de călcat, crezând că eficiența operațiunii de călcare este dată doar de fierul de călcat și nimic altceva. De cel mai multe ori se folosesc mese de calcat obișnuite atunci când oamenii calcă. Astfel de mese sigur nu fac față de multe ori temperaturilor ridicate la care sunt expuse dar nici nu asigura uniformitatea și eficiența unui instrument specializat, conceput doar pentru călcat.

Atunci când avem de gând să achiziționăm o masă de călcat trebuie să ne asigurăm că acest produs îndeplinește anumite cerințe și standarde. De aceea trebuie să cunoașteți care sunt parametrii pe care o bună masă de călcat trebuie să îi atingă pentru a face alegerea cea mai potrivită pentru gospodăria voastră.

Gospodinele știu cât e de greu e să calci o lenjerie de pat fără că ea să se murdărească atingandu-se de podea în timp ce e călcată. De aceea suprafață mică a mesei de călcat dăunează procesului eficient de călcare.

Chiar dacă o masă de călcat compactă este bună pentru călcatul cămășilor sau a altor piese de vestimentație, atunci când avem de călcat produse de dimensiuni mari ne trebuie o suprafață vastă și lejeră.Mărimea unei mese de călcat optimizează rapiditatea cu care călcăm, pentru simplul fapt că o masă mică de călcat necesită manevrarea hainelor în mod repetat. Atunci când alegem o masă de călcat , sunt preferate masele mari, deoarece mesele compacte au de obicei picioare scurte. În schimb o masă mare ocupă mai mult spațiu. În funcție de ergonomia mesei de călcat, se pot alege mese de călcat pliabile care se pot depozita cu ușurință în orice loc îngust. Construcția mesei de călcat în fapt determina modul în care această este utilizată.

Atunci când e vorba de o masă înalta de călcat, de obicei se pliază în X. O astfel de masă este ideală pentru cei care locuiesc în spații încăpătoare în timp ce aceia care nu au mult spațiu la dispoziție trebuie să se orienteze spre acele mese de călcat care pot fi plasate oriunde cu ajutorul unor suporți sau mai degrabă mese de călcat cu picioare scurte.

O masă de călcat trebuie în primul rând să își îndeplinească menirea de a fi folosită că suport util pentru rufe în timp ce sunt călcat. Multe mese de călcat moderne prezintă și anumite accesorii suplimentare  sau capacități adiționale.În comerț se găsesc mese cu suport pentru fierul de călcat, sau o gama largă de funcții automatizate, umerașe, cârlige pentru a suspendă anumite piese vestimentare etc. Picioarele mesei de călcat este recomandat să aibă suporți din plastic care să acopere metalul, pentru a nu riscă zgârierea suprafețelor.

În concluzie, trebuie să analizați cu grijă toate caracteristicile meselor de călcat de pe www.market365.ro înainte de a decide care este cea mai potrivită masă pentru gospodăria voastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *