Medicii de familiei care se ocupă de pacienți COVID ar putea primi bani în plus – Esential

​Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că este posibil ca medicii de familie care se ocupă de pacienți care au COVID-19 să primească un bonus financiar.

Șeful Guvernului a precizat că va avea discuții, alături de ministrul Sănătății, cu reprezentanții medicilor de familie care s-au declarat nemulțumiți că nu dispun de echipamente corespunzătoare. „Pacienții care au forme ușoare de COVID-19 ar urma să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie, care ar urma să îi consulte zilnic, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În cazul în care starea acestora se agravează, ei trebuie să sune de urgență pentru a cere ajutor de specialitate.

„Vom avea o discuţie cu domnul ministru şi cel mai probabil vom avea şi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie. Deja medicii de familie sunt implicaţi. Trebuie stabilită modalitatea de implicare a medicilor de familie pentru că sunt mulţi medici de familie cu care am vorbit eu şi care dintre pacienţii pe care îi au dacă sunt pozitivi ei sunt într-o permanentă consultare, urmăresc evoluţia stării de sănătate. Împreună cu domnul ministru şi cu reprezentanţii organizaţiilor medicilor de familie va trebui să stabilim nişte reguli un pic mai clare şi, eventual, şi beneficiile pe care le au medicii de familie în cadrul bătăliei anti-COVID pentru serviciile medicale pe care le furnizează”, a spus Orban, la sediul PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *