Michael Avenatti, fostul avocat al lui Stormy Daniels, găsit vinovat de fraudă – International

Un juriu federal din New York l-a găsit vinovat pe celebrul avocat Michael Avenatti pentru fraudarea fostei sale cliente, starul de film pentru adulți Stormy Daniels, relatează BBC.

Avenatti, în vârstă de 50 de ani, a reprezentat-o ​​pe Daniels în procesele împotriva președintelui de atunci, Donald Trump.

Vineri, jurații l-au găsit vinovat că a furat aproape 300.000 de dolari de la Daniels.

Acum riscă până la 22 de ani de închisoare federală.

Este pentru a doua oară când Avenatti este condamnat în instanță federală, o lovitură umilitoare pentru cineva despre care se zvonea cândva că ia în considerare o candidatură prezidențială în 2020.

Cu două săptămâni înainte de alegerile din noiembrie 2016, avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, i-a plătit lui Stormy Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, 130.000 de dolari pentru a păstra tăcerea cu privire la o relație intimă pe care ar avea-o.

Michael Cohen a recunoscut faptele și a pledat vinovat în 2018 pentru încălcarea legilor privind finanțarea campaniei, precum și pentru evaziune fiscală, dar și pentru că a mințit Congresului. Apoi a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Dar Donald Trump nu a fost niciodată urmărit penal, iar comisia electorală a deschis o anchetă pentru a stabili dacă știa despre asta și dacă merită să fie pedepsit.

Dar republicanii din Comisie nu au vrut să continue investigațiile.

Această autoritate, compusă în mod egal din democrați și republicani, a anunțat pe 6 mai 2021 că a închis cazul din cauza incapacității membrilor săi de a ajunge la un acord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *