SUA: Fostul vicepreședinte Pence spune că nu ar fi putut răsturna alegerile / De ce se înmulțesc contrele cu Trump – International

Fostul vicepreședinte american Mike Pence a declarat vineri că nu avea dreptul să inverseze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump, care a greșit când a spus contrariul, potrivit AFP.

În timpul unui discurs în Florida, Mike Pence a respins acuzațiile fostului președinte republican, care a susținut că, în calitate de vicepreședinte, ar fi putut împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden de către oficialii aleși pe 6 ianuarie 2021.

„Președintele Trump a spus că am dreptul să anulez alegerile, dar președintele Trump se înșeală”, a spus el. „Nu aveam dreptul să anulez alegerile”.

„Președinția aparține poporului american și nimănui altcuiva”, a adăugat Mike Pence.

„Și, sincer, nu există o idee mai puțin americană decât ideea că o singură persoană poate alege președintele”, a spus el.

Mike Pence și Donald Trump sunt amândoi văzuți ca potențiali candidați pentru alegerile prezidențiale din 2024, iar dezacordurile lor publice mărturisesc deja strategia lor probabilă în viitoarea cursă pentru nominalizarea republicană.

Donald Trump, care repetă – fără temei – că alegerile au fost „furate”, a declarat weekendul trecut că Mike Pence, care a condus certificarea oficială a rezultatelor alegerilor din 2020, „ar fi putut inversa alegerile”.

Fostul vicepreședinte îl contrazisese deja pe miliardar, dar niciodată la fel de direct ca vineri.

Mike Pence a susținut că și-a respectat „datoria” constituțională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *