Milenialii inca mai merg la cinema?

Milenialii inca mai merg la cinema?

In ultimul timp, industria cinematografica pierde foarte repede teren in favoarea serviciilor de streaming si tinerii prefera sa urmareasca noile filme aparute de acasa, in intimitate.

Cu toate astea, exista foarte multe filme bune care au castigat miliarde de dolari de la aparitia lor pana in zilele noastre si daca va uitati la lista, veti observa ca printre ele sunt nume lansate cu multi ani in urma, dar si nume noi.

Filme care au facut cei mai multi bani de la lansare pana astazi, in ordine:

  • Avatar;
  • Titanic;
  • Star Wars: The Force Awakens;
  • Avengers: Infinity War;
  • Jurassic World;
  • The Avengers;
  • Furious 7;
  • Avengers: Age of Ultron;
  • Black Panther;
  • Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2.

De ce serviciile de streaming castiga teren in fata cinematografelor?

Traim intr-o era in care suntem focusati pe job-uri si pe cariera mai degraba decat pe viata personala si de aceea tindem sa petrecem ore in plus la birou, chiar daca asta inseamna ca voi lua din orele pe care le petreceam cu prietenii.

Tocmai din acest motiv, in loc sa mergem la cinema, sa cumparam bilete (fie si ele online) si sa asteptam pana incepe filmul, preferam sa mergem direct acasa unde stim ca fiecare film sau serial pe care l-am putea urmari este doar la o apasare de buton pe telecomanda distanta.

Asadar, principalul avantaj al serviciilor de streaming, in opinia mea, este faptul ca ai la dispozitia ta o multime de titluri dintre care sa alegi si daca nu iti place un film poti pur si simplu sa il opresti si sa pornesti altul fara sa te gandesti ca ai dat bani pe bilet si sa te simti oarecum obligat sa stai pana se termina.

De asemenea, au inceput sa ne placa povestile mai lungi si preferam sa vedem un serial bun in loc de un film. Iar cum serialele se gasesc doar pe serviciile de streaming inseamna ca cinematografele se sterg incet incet din imaginarul nostru.

Cu toate astea, exista multe motive sa mergi la cinema si consider ca filmele incep sa devina din ce in ce mai bune, fapt ce cu siguranta va aduce multi oameni la premiere.

Motive sa mergi la cinema:

In ultimul timp au existat chiar si cateva cazuri in care unele seriale au avut premiera primelor episoade in cinema pentru a le creste awareness-ul. Pana la urma, in casele noastre nu avem televizoare 4K sau chiar daca avem, diagonala lor este destul de mica astfel incat nu putem beneficia la maximul de acel 4K.

Pe langa asta, mai este si problema sonorizarii care contribuie la calitatea per total a vizionarii si care poate fi reprodusa cu greu in sufrageria ta.

Asadar, principalele motive pentru a merge la cinema sunt: calitate a imaginii mai buna, sunet mai bun, experienta, per total, mai buna.

In concluzie, tinerii ar trebui sa pastreze un echilibru intre serviciile de streaming si mersul la cinema. Ambele au puncte forte si reprezinta avantaje pentru calitatea vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *