Ministerul Sănătății: Spitalele de urgență ar urma să aibă circuite separate și să primească pacienți COVID-19 – Sanatate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Spitalele de urgență ar urma să aibă fluxuri separate pentru pacienții COVID-19, a anunțat astăzi medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o videoconferință despre implicarea altor specialități medicale în tratarea pacienților COVID-19. În primul an al pandemiei, în special spitalele de boli infecțioase și cele de boli pulmonare au fost cele care s-au aflat în prima linie și au tratat pacienții COVID. Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca acești pacienți să poată fi tratați și în alte spitale și pentru separarea circuitelor medicale COVID și non-COVID.

În acest moment, o parte dintre spitalele de urgență alocă paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19, acolo unde capacitatea spitalelor COVID de a îi trata este depășită.

„Spitalele de urgență vor avea fluxuri pentru COVID, infrastructura permite acest lucru. S-au inclus în abordarea pacientului COVID spitale unde ei vor putea fi îngrijiți mai bine”, afirmă Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății și directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, spital COVID-19.

„În momentul în care nu vor mai exista spitale exclusiv COVID se va mai liniști această pandemie”, mai spune Andreea Moldovan.

Medicul Andreea Moldovan a precizat că în acest moment există deja spitale cu circuite separate COVID și non-COVID, iar Ministerul Sănătății încearcă să identifice și alte astfel de spitale.

În ceea ce privește redeschiderea Spitalului Colentina din București și pentru pacienți non-COVID, Andreea Moldovan spune că acest lucru a fost discutat cu conducerea spitalului, însă „deocamdată a fost temporizat”.

spot_imgspot_img