spot_img

Ministrul apărării de la Kiev: NATO ar trebui să ia în considerare varianta prin care Ucraina devine membru „de facto”, nu „de jure” al Alianței

Date:

NATO ar trebui să ia în considerare ideea de a acorda Ucrainei statutul de membru „de facto” și nu „de jure” al Alianței atunci când va discuta strategia sa pentru următorii 10 ani la summitul din iunie, a declarat vineri ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, citat de Reuters.

Oleksii ReznikovFoto: Volodymyr Tarasov/UKRINFO / Sipa Press / Profimedia

„Cred că, dacă vorbim despre aderarea Ucrainei la NATO de facto și nu de jure, ar putea fi o idee bună această strategie”, a declarat Reznikov în cadrul forumului GLOBSEC 2022 de la Bratislava prin legătură video.

„Ucraina va fi și ea parte a strategiei, pentru că și noi suntem parte a flancului estic al Europei, flancul estic al țărilor NATO, flancul estic al UE. Cred că va fi o situație avantajoasă pentru toate țările”, a spus Reznikov.

Pe de altă parte a declarat că el crede că Moscova încearcă să ducă războiul într-o „fază de durată” prin construirea de linii suprapuse de apărare în regiunile ocupate din sudul țării.

„Kremlinul încearcă să mute războiul într-o fază de durată. În loc să avanseze, trupele rusești construiesc apărări stratificate” în regiunile ocupate din sudul țării, în primul rând în Herson”, a afirmamt Reznikov “.

————

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related