Ministrul german al sănătăţii spune că răspândirea intensă a variantei Omicron creează mediul ideal pentru apariţia de noi mutaţii – Coronavirus

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rata de incidenţă a Covid-19 a atins marţi în Germania un nou nivel maxim, în timp ce ministrul sănătăţii Karl Lauterbach exclude posibilitatea ca varianta Omicron a coronaviruslui să însemne sfârşitul pandemiei şi se opune relaxării restricţiilor, dar priveşte cu optimism către vară, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Cu 169.571 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, Germania a ajuns la o rată a infectărilor pe 7 zile de 1.426 la 100.000 de locuitori.

„În aceste momente, virusul are cele mai bune condiţii pentru a continua să se dezvolte. Din punct de vedere epidemiologic este inimaginabil ca odată cu aceste cifre ridicate ale contagierilor să nu apară noi mutaţii”, avertizează ministrul german al sănătăţii într-o declaraţie acordată săptămânalului Stern.

Acesta nu împărtăşeşte opiniile conform cărora odata cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 pandemia se va încheia. „Putem doar să sperăm ca noile mutaţii să fie mai inofensive. Dar deocamdată nu este cazul, din păcate”, constată Karl Lauterbach.

Cu toate acestea, ministrul german al sănătăţii s-a arătat optimist că „vom avea din nou o vară ca anul trecut”. Revenind însă la ce se întâmplă în prezent, el se împotriveşte ridicării rapide a restricţiilor, întrucât aceasta ar avea ca efect prelungirea actualului val dominat de varianta Omicron.

„Redeschiderea va prelungi cu siguranţă valul”, a atras atenţia ministrul Karl Lauterbach, care s-a declarat „surprins” de dezbaterea pentru ridicarea restricţiilor promovată de unele partide politice şi landuri germane. Conform estimărilor sale, vârful valului Omicron ar putea fi în Germania aproximativ la jumătatea acestei luni.

spot_imgspot_img