Norvegia: Breivik va fi transferat într-o închisoare situată la numai 10 kilometri de insula Utoya – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Anders Breivik, bărbatul condamnat pentru uciderea a 77 de persoane într-un atentat comis în iulie 2011 în Norvegia, urmează să fie transferat într-o nouă închisoare, aflată la numai 10 kilometri de insula Utoya, relatează marţi agenția DPA, citată de Agerpres.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik – care între timp şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen – a comis un atentat cu o maşină-capcană în zona clădirilor guvernamentale din Oslo, în urma căruia au murit opt oameni. Apoi, el s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfăşura o tabără de vară pentru tineret a Partidului Laburist norvegian, unde s-a deghizat în ofiţer de poliţie şi a ucis alte 69 de persoane.

În prezent, Breivik se află la penitenciarul de maximă securitate Skien (130 de kilometri sud-vest de Oslo), unde este închis după ce a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă din care a efectuat deja peste zece ani.

El va fi transferat la Ringerike, potrivit Administraţiei penitenciarelor din Norvegia (Kriminalomsorgen). Aceasta nu a menţionat data exactă a transferului, dar a precizat că va fi în viitorul apropiat.

Penitenciarul Ringerike se află la numai 10 kilometri de insula Utoya.

În urmă cu o săptămână, justiţia norvegiană a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de Anders Behring Breivik (42 de ani).

Judecătorii au dat curs solicitării făcute în urmă cu trei săptămâni de procurori, care au cerut menţinerea în detenţie a Breivik, justificând că acesta este la fel de periculos ca în urmă cu zece ani şi jumătate, când a omorât 77 de persoane.

Anders Behring Breivik a solicitat eliberarea condiţionată la zece ani după ce a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă care poate fi prelungită pe termen nelimitat dacă se consideră că deţinutul este o ameninţare continuă pentru societate. El poate face o nouă solicitare pentru eliberare condiţionată, dar nu mai devreme de 1 februarie 2023.

spot_imgspot_img