Ministrul Justiţiei: 17 fugari au fost aduşi în ţară săptămâna trecută

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, sâmbătă, că săptămâna trecută au fost aduşi în ţară 17 fugari şi a detaliat care au fost costurile suportate de statul român pentru acest proces, în ultimii trei ani.

Alina GorghiuFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Pentru aducerea în ţară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion. La care se adaugă costurile diurnei şi ale cazării ofiţerilor de poliţie implicaţi în preluarea persoanei căutate”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ministrul aminteşte că în 2021 statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în ţară a fugarilor, în 2022 peste 8,6 milioane de lei, iar anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei.

„Anul acesta vom avea o lege potrivit căreia fugarul plăteşte costurile aferente aducerii lui în ţară. Proiectul de lege a fost pus marţi în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei. Fenomenul fugarilor trebuie stopat! Pedeapsa trebuie executată în ţară”, a mai spus Gorghiu.

Cei 17 fugari au fost aduşi în România din Irlanda, Italia, Franţa, Austria, Germania, Polonia, Marea Britanie. (Agerpres)

spot_imgspot_img